Jestem zielona.Nie jestem nawet pewna czy w odpowiednim dziale piszę to zapytanie. Jeżeli nie to przepraszam, ale mam nadzieję, że ktos mi odpowie i poradzi co zrobić. Wprowadziłam się do nowego mieszkania i są "cuda" z prądem. Był już u mnie jakiś specjalista od prądu i stwierdził, że to "urok" tego mieszkania ion nic nie poradzi (chyba, że wymiana całej instalacji) Problem jest taki, że mam w gniazdku 230V by po chwili było 190V i znów 230. Tak na okrągło. Chodzi mi o zabezpieczenie sprzętu RTV i komputerowego. Znalazłam w internecie takie
takie listwy oraz takie cuda Według słów elektryka powinnam założyć jakieś zabezpieczenie. Problem w tym, że się nie znam. Boję się, że jak pójdę to sklepu to sprzedawca wciśnie mi jakiś zbędny bubel. Dlatego mam pytanie, co powinnam wybrać? Jakąś listwę, czy to drugie urządzenie i do niego podłączyć zwykły rozgałęźnik? Linki podałam, żeby czegoś nie pomylić, bo mogło by wyjść z tego tzw. "masło maślane" Doradzcie mi co mam kupić?
takie listwy oraz takie cuda Według słów elektryka powinnam założyć jakieś zabezpieczenie. Problem w tym, że się nie znam. Boję się, że jak pójdę to sklepu to sprzedawca wciśnie mi jakiś zbędny bubel. Dlatego mam pytanie, co powinnam wybrać? Jakąś listwę, czy to drugie urządzenie i do niego podłączyć zwykły rozgałęźnik? Linki podałam, żeby czegoś nie pomylić, bo mogło by wyjść z tego tzw. "masło maślane" Doradzcie mi co mam kupić?