Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pralka Ardo FLO 147L Hexagon - nie działa!

JanKaw1 26 Maj 2011 19:10 2932 3
  • #1 26 Maj 2011 19:10
    JanKaw1
    Poziom 2  

    Mam problem i nie wiem od czego zacząć, więc robie to co najlepsze - pytam na forum. Moja pralka na początku każdego programu pobiera trochę wody (ok. 1 litra) i zatrzymuje się. Nie daje żadnych znaków życia, tylko zegar odlicza działanie. Po około 2-3 minutach wypuszcza to trochę wody i wyłącza się! Zdechło badziewie i nie wiem jak się do niej dobrać. Proszę o jakiekolwiek wskazówki od czego zacząć.

    2 3
  • #2 26 Maj 2011 19:27
    Mychatel
    Poziom 15  

    Możliwe, że hydrostat, ale bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że coś jest z silnikiem i pralka jak się połapie, że nie kręci to wylewa wodę się wyłącza.

    Zobacz w instrukcji czy niema tam opcji resetowania mikrokontrolera. Może to coś zmieni.

    2
  • #3 27 Maj 2011 01:03
    zhudomel
    Specjalista AGD

    Do sprawdzenia cewki elektrozaworu.

    0
  • #4 17 Lis 2012 18:16
    iwonawokal
    Poziom 1  

    JanKaw1 napisał:
    Mam problem i nie wiem od czego zacząć, więc robie to co najlepsze - pytam na forum. Moja pralka na początku każdego programu pobiera trochę wody (ok. 1 litra) i zatrzymuje się. Nie daje żadnych znaków życia, tylko zegar odlicza działanie. Po około 2-3 minutach wypuszcza to trochę wody i wyłącza się! Zdechło badziewie i nie wiem jak się do niej dobrać. Proszę o jakiekolwiek wskazówki od czego zacząć.




    Podbijam.
    Ja również mam podobny problem. Moja pralka (ARDO FSL 105L)po włączeniu pobiera wodę, przez 3 minuty okręca i wiruje szybciej niż zazwyczaj, po czym wyłączając się wypuszcza część wody - oczywiście nie zdąży się w tym czasie nagrzać. Po 3 minutach pisze END i na tym koniec. Z góry dzięki za odpowiedź.

    0