Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nagrywanie filmów na kompie z TV bez użycia Karty TV...

Łośioo(ó) 11 Nov 2004 22:42 3607 9
    Łośioo(ó)
    Level 15  
    Siemano...

Mam problem ... chce podłączyć Komp tak by mógł nagrywać filmy z TV... myślałem żeby użyć wideo ...bo nie mam karty TV w kompie... a sygnały się różnią od siebie częstotliwością....

Czy uda mi się jeśli podepne TV do WIDEO i sygnał będzie szedł do kompa??
    zodiak318
    Level 34  
    Tylko ciekawe gdzie sobie chcesz go wtyknąć do kompa? :D
    No chyba że masz kartę graficzną z VIVO.
    SylWo
    Level 18  
    Patrz jw. Tylko wtedy gdy Twoja karta ma VIVO. (Video Input, Video Output). I tylko przez magnetowid.

Pozdr
    Łośioo(ó)
    Level 15  
    Aha zapomniałem że mam wyjście a nie wejście :D do karty :D hehe nie ma tematu :D
    aren
    Level 28  
    cos nie bardzo rozumiem ...
    Ja mam karte vivo i polaczona jest kablem euro-czincz do wejscia wideo i nagrywam sobie na komputerze to co leci w TV. Jak chce cos nagrac z magnetowidu to poprostu wlanczam w TV AV i tyle
    mariusz tomaszewski
    Level 14  
    a może ktoś mi podpowie. mam grafe gf2 mx z wyj tv. chciałbym nagrać film na magnetowid gdy on jest odtwarzany na kompie ale oglądam na tv. może i bym coś wymyślił ale mam tylko jedno euro w tv i żadnych chinch. dzieki z gory za podpowiedzi. pozdrawiam
    glogoo
    Level 11  
    mariusz tomaszewski wrote:
    a może ktoś mi podpowie. mam grafe gf2 mx z eyj tv. chciałbym nagrać film na magnetowid gdy on jest odtwarzany na kompie ale oglądam na tv. może i bym coś wymyślił ale mam tylko jedno euro w tv i żadnych chinch. dzieki z gory za podpowiedzi. pozdrawiam

dobra moze ja jestem trohce glupi, ale nie rozumiem: czy chcesz poprostu ogladac na TV, to co "nadajesz" z kompa, czy (uwaga nie pogobcie sie:P) nadawac 1 film z kompa, nagrywac go na tasme magnetowidowa i ogladac 2 film, ktory leci na np. kablowce? rozwin problem, cos wymyslimy:) pozdrawiam:)
    mariusz tomaszewski
    Level 14  
    chodzi mi oto że chce nagrać film na kasetę i z nim jechać do znajomych. oni nie mają komputera (bo wtedy nie mialbym problemu gdyby mieli) a mają magnetowid i duży TV a chcielibyśmy razem obejżeć jakiś film (no może jakiś xxx ale nie koniecznie :oops: ).
    otóż : już wiem jak nagrać film na kasete VHS ale problem w tym że na czarno biało a to już nie ma efektu i nie wiem jak to sprawdzić czy jest wszystko ok lub co jest nie tak a nie mam skąd wziąść takiej samej grafy bo wtedy może bym wiedział.
    pozdrawiam
    SylWo
    Level 18  
    Jeżeli obraz na TV jest w kolorze, to video też powinno nagrać OK.
    Ja sam wielokrotnie nagrywałem filmy na VHS bez żadnych problemów.
    We właściwościach sterownika karty upewnij się, że obraz jest w formacie PAL. Zerknij też na post

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic10726.html

pozdr
    Striderek
    Level 12  
    Do obslugi wyjscia TV uzyj programu TV-Tool wersja 5 lub 6. Program ma bardzo rozbudowane funkcje..
    Pozdrawiam..