Witam.
Mam Audi 80 1.9 TDi 1z.
Jeszcze w zimie zaczęła mi mrugać kontrolka od świec żarowych, po podpięciu wyszło, że padł wtrysk sterujący.
Zamówiłem używkę na allegro i przy zakładaniu okazało się, że stary wtrysk jest AA6 z 95r. Wymieniłem wtrysk, odpowietrzyłem, i było ok. Tylko auto czasami szarpało i przerywało. Później przerywanie ustawało, aż po raz kolejny po ok. 2 tygodniach zaczęła mrugać kontrolka.
Jeszcze raz podpięta została pod test. i znowu wtrysk.
Kiedyś w niedzielę pojechałem ją przetestować.
W pewnym momencie przestała mrugać kontrolka, turbina zaczęła ładować, a przestała świszczeć i auto dostało takiego kopa, jakby miała ponad 130 koni, po prostu zwijała asfalt.
Po jakimś czasie zaczęła świszczeć turbina i koniec, ale kontrolka nie mrugała. Teraz jak nią jadę i kontrolka mi zgaśnie to autem się nie da jechać.
Czy możliwe, że siadają już wtryski?
A może coś nie łączy?
Może to jakiś nastawnik, regulator na pompie?
Czy może to być kąt wtrysku?
Filtr paliwa wymieniłem miesiąc temu.
Z góry dzięki, liczę na szybką pomoc, bo szykuję się wyjazd w dłuższą trasę.
Mam Audi 80 1.9 TDi 1z.
Jeszcze w zimie zaczęła mi mrugać kontrolka od świec żarowych, po podpięciu wyszło, że padł wtrysk sterujący.
Zamówiłem używkę na allegro i przy zakładaniu okazało się, że stary wtrysk jest AA6 z 95r. Wymieniłem wtrysk, odpowietrzyłem, i było ok. Tylko auto czasami szarpało i przerywało. Później przerywanie ustawało, aż po raz kolejny po ok. 2 tygodniach zaczęła mrugać kontrolka.
Jeszcze raz podpięta została pod test. i znowu wtrysk.
Kiedyś w niedzielę pojechałem ją przetestować.
W pewnym momencie przestała mrugać kontrolka, turbina zaczęła ładować, a przestała świszczeć i auto dostało takiego kopa, jakby miała ponad 130 koni, po prostu zwijała asfalt.
Po jakimś czasie zaczęła świszczeć turbina i koniec, ale kontrolka nie mrugała. Teraz jak nią jadę i kontrolka mi zgaśnie to autem się nie da jechać.
Czy możliwe, że siadają już wtryski?
A może coś nie łączy?
Może to jakiś nastawnik, regulator na pompie?
Czy może to być kąt wtrysku?
Filtr paliwa wymieniłem miesiąc temu.
Z góry dzięki, liczę na szybką pomoc, bo szykuję się wyjazd w dłuższą trasę.