Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Dwa różne routery i ten sam dziwny transfer

5Stan8 30 Maj 2011 23:02 930 5
  • #1 30 Maj 2011 23:02
    5Stan8
    Poziom 15  

    Konfiguracja : ADSL 10/1M, modem Planet 4400, router - teraz WRT45G ver7 a wcześniej modem/router TP-Link TD-W8920G.

    Do routera podpięte kablem laptop, stacjonarny PC-et i rejestrator DVR -kamery przemysłowe. Dodatkowo przez WiFi podpięta IPkamera.

    Problem tak przy TP-Linku jak i Linksysie. Podgląd z kamer podłączonych do rejestratora w sieci lokalnej OK. Przy próbie dostępu przez Internet maksymalny - porwany - transfer to maks 10 kB/s.

    IPkamera w obu przypadkach OK. Tak rejestrator jak kamera skonfigurowane na routerze w jednakowy sposób. Dwa różne routery i to samo -?! Może ktoś pomoże ?

  • #2 31 Maj 2011 09:45
    kitor
    Poziom 34  

    Rozumiem że na komputerach nie ma problemu z transefem?

  • #3 31 Maj 2011 09:54
    5Stan8
    Poziom 15  

    Tak - po kablu i po wewnętrznym WiFi wszystko OK

  • #4 31 Maj 2011 10:48
    Elektronik223
    Poziom 17  

    musisz przeprowadzic pelna diagnostyke sieci z punktow dostepowych,
    by poznac odpowiedz co jest nie "halo"

    przykladowe narzedzia: iptraf, mtr, ping, tracert, tracepath, arp

  • #5 31 Maj 2011 18:14
    piterus99
    Poziom 43  

    Zapuść speedtest i powiedz jak tam z wynikami - szczególnie upload. Może modem/linia Ci nie wyrabiają z prędkością po prostu.

  • #6 31 Maj 2011 18:29
    5Stan8
    Poziom 15  

    Mam łącze 10/1M i tyle jest

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME