Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

kamera SONY DCR-HC22E prześwietlony obraz oraz nieodwrócony obraz na LCD

kofi84 01 Jun 2011 00:25 2186 4
    kofi84
    Level 11  
    Witam.
    Mam 2 problemy z kamerą SONY DCR-HC22E:
    - po wymianie uszkodzonej taśmy od LCD obraz na wyświetlaczu po odwróceniu LCD o 180 stopni nie odwraca się (czyli obraz jest "do góry nogami")
    - przy jasnym świetle (np. kierując kamerą w niebo) obraz jest prześwietlony
    Eltrox.pl
    Level 11  
    Możesz napisać co dokładnie się stało i co wymieniałeś? Jak dobrze rozumiem oddałeś kamere na gwarancje,tak? Pierwszy raz spotykam się z takim przypadkiem... Napisz więcej szczegółów odnośnie samej naprawy.
    kofi84
    Level 11  
    Witam.
    Dostałem kamerę do naprawy. Objawy: brak obrazu na LCD oraz przy jasnym świetle (np. kierując kamerą w niebo) prześwietlony obraz. Wymieniłem uszkodzoną taśmę pomiędzy LCD a płytą główną kamery. LCD działa ale nie odwraca wyświetlanego obrazu (gdy LCD jest obracany o 180 stopni). Pozostaje również problem prześwietlonego obrazu, tak jakby przysłona automatycznie nie ustawiała się.
  • Helpful post
    adamlos53
    Level 11  
    Istnieje switch do wykrycia obrotu ekranu. To główny podejrzany zwłaszcza po wymianie taśmy..jest zlokalizowany zaraz przy przegubie łączącym ekranik LCD z kamerą.
    prześwietlony obraz.. sprawdź czy przysłona pracuje choć w tym modelu mechaniczne blokowania były rzadkością
    kofi84
    Level 11  
    Kamera wróciła do właściciela bez dalszej ingerencji (problem pozostał). Zamykam temat.