Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

kosiarka - traktorek John Deere 170 silnik kawasaki FC420V brak iskry.

bartek_w2 01 Jun 2011 23:39 13302 13
    bartek_w2
    Level 10  
    Kosiarka przestała pracować, nie ma iskry. Jak sprawdzić poszczególne elementy zapłonu aby znaleźć przyczynę. Części drogie, nie ma co zgadywać, proszę o porady.
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    bartek_w2
    Level 10  
    dzisiaj sprawdzę , wieczorem dam znać czy pomogło? na razie dzięki
    bartek_w2
    Level 10  
    A wiec tak sprawdziłem cewkę i wyszło z połączenia A- C 0.7 Ω, B-C 9.95Ω.
    A to ustrojstwo przykręcone do silnika do którego wchodzi kabelek chyba od gaszenia pokazuje 1,425Ω. dzisiaj przez moment iskra była ale jak fajke zdjąłem i przyłożyłem kabel do masy.
    Anonymous
    Anonymous  
    bartek_w2
    Level 10  
    olej w normie , a to ustrojstwo odkręciłem i nie ma dalej iskry.
    Anonymous
    Anonymous  
    bartek_w2
    Level 10  
    dzisiaj znowu cały dzien i nic dalej nie ma iskry nowa cewka pokazywała 12.65Ω to juz chyba dobrze . na kole magnesowym jest magnes przykrecony dwoma srubami odkrecilem ta blaszke osłonowa i zobaczylem ze magnes jest pekniety czy to moze miec jakis wplyw? jakie dzialanie maja te cewki pod kolem magnesowym wychodza z nich dwa kable i ida do regulatora ???????
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    bartek_w2
    Level 10  
    Magnes pęknięty dokładnie przez środek, myślisz ze to może być to? Stacyjka nowa, kabelek odłączałem, bez efektu. Zaczyna mnie denerwować tą kosiarką. Gdzie ty znajdujesz te schematy, ja dwa dni szukałem i dałem sobie spokój

Na tym ostatnim schemacie jest jakiś czujnik L, pewnie ciśnienia oleju, u mnie jest tylko kabelek, który nie jest podłączony. Wisi sobie obok filtra oleju, jak go zepnę z masa to świeci kontrolka.
    Anonymous
    Anonymous  
    bartek_w2
    Level 10  
    dzisiaj zauważyłem ze gdy ściągnę fajkę to po styknieciu kabla WN cewki z masą iskrzy. a świece wymieniałem próbuje i nic, jakby za mały prąd?
    Anonymous
    Anonymous  
    bartek_w2
    Level 10  
    to są zdjęcia uszkodzonego magnesu
    kosiarka - traktorek John Deere 170 silnik kawasaki FC420V brak iskry. kosiarka - traktorek John Deere 170 silnik kawasaki FC420V brak iskry.