Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

OPEL Combo-C 1,3 CDTI max 3500obr./min

macrus 02 Jun 2011 18:21 3769 4
    macrus
    Level 17  
    Witam wszystkich mam pytanie związane z tym autem a dokładniej mam w nim silnik 1,3 CDTI i pojawił się problem tego rodzaju że OPCOM wyświetla błąd P1620 i tak prawdę powiedziawszy nie do końca wiem gdzie jest problem ponieważ odniesień do tego błedu jest parę wyjaśnień.Może jest mi ktoś w stanie pomóc.Dodam jeszcze że niestety auto tylko wkręca sie na max 3500 obr.na minutę.Jeżeli miał ktoś taki problem i go rozwiązał będę wdzięczny za podpowiedź.Pozdrawiam forumowiczów.
    mota88gb
    Level 19  
    A mógłbyś więcej napisać o tym aucie?

Dodano po 5 [minuty]:

A i jeśli posiadasz tylko OPCOMA to wiele tutaj nie zdziałasz.
    macrus
    Level 17  
    Nie wiem co byś chciał jeszcze wiedzieć tzn auto ma przejechane niecałe 84tyś km
    fuelinyourblood
    Level 35  
    P 1620 wewnetrzne napiecie. odniesienie sterownika.

Musisz sprawdzić najlepiej zasilanie na ster i mase a takze przekaznik głowny i wiazke do wtryskow. Objawem jest tryb awaryjny i nie więcej niz 3,5 tys /min

Przyczym moze być sporo. Wyzej wymienione zwarcie lub napiecie lub sam sterownik.
    macrus
    Level 17  
    Witam wszystkich problem został rozwiązany znalazłem usterkę. Okazało się że jedna kostka była źle wpięta a przy okazji musiał być wymieniony czujnik temp. cieczy chłodzącej i teraz furka śmiga aż miło.Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi.Temat zamykam.