Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zmywarka Ariston LL 43 S nie odporwadza wody.

02 Cze 2011 20:54 2835 1
  • Poziom 8  
    Wczoraj zmywarka wylała mi całkowicie. Wyjąłem sitko i filtr, znalazłem większy kawałek "ciała obcego" i go usunąłem. Teraz nie wylewa już tyle wody, ale nadal coś wylewa. Próbowałem dmuchnąć w wąż odpływowy, ale ewidentnie był zatkany, więc podłączyłem wąż do kranu i pod ciśnieniem go przeczyściłem (wstecznie). Jednak kiedy uruchomię zmywarkę, po jakimś czasie znowu jest zatkany (właściwie po każdym cyklu), a po skończeniu zmywania zostaje woda w tej komorze (misie), gdzie znajdują się filtry. Ciężko powiedzieć, czy coś jest w wężu, bo nie ma możliwości go wymontować...Co to może być?
    Czytam o jakichś pompach, zablokowanych wiatraczkach itp...
    Przeczyściłem wszystko raz jeszcze i ustawiłem program 12minutowego zmywania zimną wodą. Woda wypuszczona tylko do poziomu miski, w niej nadal zostaje trochę wody. POMOCY!
  • Specjalista AGD
    ciemo77 napisał:
    Wczoraj zmywarka wylała mi całkowicie. Wyjąłem sitko i filtr, znalazłem większy kawałek "ciała obcego" i go usunąłem. Teraz nie wylewa już tyle wody, ale nadal coś wylewa.

    To w końcu o co chodzi: odprowadza tą wodę, czy nie

    ciemo77 napisał:
    Próbowałem dmuchnąć w wąż odpływowy, ale ewidentnie był zatkany

    - tak ma być; odpowiedni zaworek nie puszcza nic w drugą stronę

    ciemo77 napisał:
    podłączyłem wąż do kranu i pod ciśnieniem go przeczyściłem (wstecznie)

    - błąd; zaworek na siłę przegięty w drugą stronę

    ciemo77 napisał:
    po skończeniu zmywania zostaje woda w tej komorze (misie), gdzie znajdują się filtry

    - normalne

    ciemo77 napisał:
    Ciężko powiedzieć, czy coś jest w wężu, bo nie ma możliwości go wymontować

    - nieprawda, ale nie ma takiej potrzeby
    PS. Jeżeli faktycznie coś dolega tej zmywarce, to opis jest niedokładny.