Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nissan Sunny/Almera 1,4 klimatyzacja/koła pasowe

krzysiekgro 03 Jun 2011 09:35 1697 5
    krzysiekgro
    Level 10  
    Witam,
    na którym kole pasowym wału (z 3-ch) powinien znaleźć się pasek od kompresora klimatyzacji w Nissanie Almera/Sunny 1,4 ?
    jerry1960
    Level 36  
    Na tym kole do którego przyłożysz liniał (linijkę lub coś prostego) i będzie patrzył w koło pasowe kompresora.
    krzysiekgro
    Level 10  
    Wszystko ładnie pięknie, ale wychodzi mi na środkowym kole, które jest zajęte przez pompę wody i pompę wspomagania i raczej kolejna rzecz napędzana tym paskiem nie miałaby (chyba) racji bytu.
  • Helpful post
    jarciu11
    Level 19  
    od rozrzadu. pierwszy pasek alternator - drugi pasek pompa wody pompa wspomagania pasek 3 spręzarka klimatyzacji naciag rolką. z tego co pamietam tak było.. almera
    AntyOwik
    Level 17  
    A co tu pamiętać. Pierwsza porada kolegi jerry1960 wyczerpuje temat. Jak ktoś jej nie rozumie to tylko pismo obrazkowe może pomóc. No i nie czytał zasad tego forum.
    Czyli lipa ale tu będzie trolowanie jak znam życie.
    krzysiekgro
    Level 10  
    Widzę,że kolega AntyOwik nie ma pojęcia o czym rozmawiamy. Każdy umie to przeczytać i rozumie,ale u mnie jest ten problem,że po "przyłożeniu linii", koło pasowe kompresora wychodzi w złym miejscu. Problem rozwiązełem i polegał on na tym,że łapa od kompresora prawdopodobnie była nie od tego silnika. Teraz mam drugą, pasuje idealnie i wszystko już chodzi.Pozdrawiam.