Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nie mogę wysyłać mail - odbieram bez problemu

Andu 04 Cze 2011 20:20 7177 5
  • #1 04 Cze 2011 20:20
    Andu
    Poziom 11  

    Witam - problem jak w temacie. Ciekawe jest to że nie dotyczy to wszystkich moich kompów.

    Jak wygląda sieć- bezprzewodowy router netgear DG 834G v3 - jeden komp stacjonarny z WIN XP i Office 2007 - tu działa wszystko bez problemów mogę wysyłać i odbierać pocztę

    Pozostałe kompy to laptop Lenovo WIN 7 office 2010 - tu mogę tylko odbierać pocztę. wyświetla mi się błąd:
    Zadanie „imię.nazwisko@domena.pl - Wysyłanie” zgłosiło błąd (0x80042109): „Program Outlook nie może połączyć się z serwerem poczty wychodzącej (SMTP). Jeśli komunikat ten będzie nadal wyświetlany, skontaktuj się z administratorem serwera lub usługodawcą internetowym (ISP).”

    ktoś może mi jakoś pomóc?

    pozdrawiam

    0 5
  • #2 04 Cze 2011 20:43
    cymbi
    Poziom 27  

    Podaj ustawienia smtp z PC gdzie poczta nie działa i port.

    0
  • #4 04 Cze 2011 21:59
    12kamaszek
    Poziom 14  

    Zmień ustawienia serwera smtp na 587:D

    1
  • #5 05 Cze 2011 01:32
    Robert B
    Poziom 43  

    Port 25 jest przez wielu providerów blokowany. Zmień, jak mówi przedmówca.

    0
  • #6 05 Cze 2011 11:20
    Andu
    Poziom 11  

    Dzięki za pomoc,

    zmiana serwera smtp z 25 na 587 jest rozwiązaniem tego problemu.

    dzięki za pomoc

    Andu

    0