Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Szukam pliku st780wan.ini z modemu Thomson 780wl.

wildchicken 07 Jun 2011 18:28 3322 9
    wildchicken
    Level 11  
    witam ma ktoś w swych zasobach plik st780wan.ini do przerobienia modemu thomsona by posiadał wan port szukałem w internecie ale niestety żadne linki nie działają.
    qbic84
    Level 11  
    witam również szukam tego pliku i nie mogę go namierzyć w internecie. Jak ktoś by mógł się podzielić to byłbym wdzięczny :) lub może ktoś umie w inny sposób przystosować ten router żeby działał wykorzystując jeden z portów Ethernet jako port WAN
    ernilee
    Level 10  
    qbic84 wrote:
    witam również szukam tego pliku i nie mogę go namierzyć w internecie. Jak ktoś by mógł się podzielić to byłbym wdzięczny :) lub może ktoś umie w inny sposób przystosować ten router żeby działał wykorzystując jeden z portów Ethernet jako port WAN

Wan jest na porcie 4. Gdybyście mieli problem w zipie jest również najnowszy frimvare 7.4.4.7 z progiem do update.
    W przypadku braku hasła:
    Login : Administrator
    Pass: nr. code waszego modemu

Tu macie pliczek trochę inna nazwa i trochę zmieniony ale taki mam u siebie i działa na st 780 i 716. Jeśli będziecie chcieli zmienić coś w ustawieniach np. IP statyczne dodam opis jak zmienić przez telnet bo to chyba najłatwiejsze w tym sprzęcie.

Szukam pliku st780wan.ini z modemu Thomson 780wl. Szukam pliku st780wan.ini z modemu Thomson 780wl.
    qbic84
    Level 11  
    Wielkie dzięki

Takie pytanie mam czy ten Firmware nie jest przypadkiem do Speedtouch 780iDXT a nie do Speedtouch 780i? Ktoś wie jaka jest różnica między tymi modelami?
    ernilee
    Level 10  
    qbic84 wrote:
    Wielkie dzięki

Takie pytanie mam czy ten Firmware nie jest przypadkiem do Speedtouch 780iDXT a nie do Speedtouch 780i? Ktoś wie jaka jest różnica między tymi modelami?

Napisane jest 780WL lub 780i to można by rzec to to samo. Co do tego modelu nie miałem okazji go mieć w pazurkach więc nie wiem, ale myślę że jeśli Speedtouch to to samo a równi się jedynie oprogramowaniem dedykowanym (poblokowane TP itp).
    Skrypt możesz również zmieni za pomocą telnetu jeśli znasz hasło Administratora i zapisać go do pliku.

Co do tego pliczka skryptu działa również na 716 i jest git bo sam kilkanaście razy robiłem wsad..
    qbic84
    Level 11  
    Wgrać się udało, tylko nie mogę dostać się na router, żeby dokonać konfiguracji. Pyta się o login i hasło którego nie znam! Musiałem wgrać stary firmware, żeby dostać się na elektrodę i zadać to pytanie. Dodam ze w starym firmware nie pyta się o hasło, a standardowe tj. Administrator i puste hasło nie działa.
    ernilee
    Level 10  
    qbic84 wrote:
    Wgrać się udało, tylko nie mogę dostać się na router, żeby dokonać konfiguracji. Pyta się o login i hasło którego nie znam! Musiałem wgrać stary firmware, żeby dostać się na elektrodę i zadać to pytanie. Dodam ze w starym firmware nie pyta się o hasło, a standardowe tj. Administrator i puste hasło nie działa.

Napisałem w poprzednim poście iż musisz logować się za pomocą kodu twojego modemu podanego z tyłu na naklejce z MAC, kodami kreskowymi itp ... :

Login : Administrator
    pass: To Mode Access Code (np. 7541212) - podane na stickerze Twojego routera

Jeśli nie ma naklejki musisz go spisać z konfiga.
    qbic84
    Level 11  
    Udało się tylko brak (albo nie widzę tego) "Set Up" żeby dokonać konfiguracji na
    (VPI.VCI): 0.35
    oraz zmienić na
    Type: PPPoA
    ale dzięki i tak
    ernilee
    Level 10  
    qbic84 wrote:
    Udało się tylko brak (albo nie widzę tego) "Set Up" żeby dokonać konfiguracji na
    (VPI.VCI): 0.35
    oraz zmienić na
    Type: PPPoA
    ale dzięki i tak

Żeby używać portu LAN nr4 z pomocą PPoA potrzebujesz inny config. Ten jest pod dhcp_client
    Rozczłonkuj ten za pomocą jakiegoś edytora (może być nawet notatnik).
    furtek
    Level 14  
    Witam wpadł mi w ręce taki modem wgrałem w niego ST780_R7447.BIN i config wl780wan4.ini okazało się że modem ma ubity 4 port lan czy mógł by mi ktoś zmienić w tym pliku tak aby wan był na portcie lan 3 a nie 4.