Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda 2213- spadek obrotów silnika

piotrekdeck 07 Jun 2011 22:33 3992 6
    piotrekdeck
    Level 9  
    Witam.
    Mam problem ze spadkiem obrotów silnika w kosiarce (traktorku) Honda 2213, tzn. silnik nie reaguje na cięgno gazu, czasem gaśnie. Dolegliwość ta pojawiła się w czasie koszenia. Czy ktoś z Państwa domyśla się jaka może być przyczyna takiej sytuacji?
    Pozdrawiam.
    Anonymous
    Anonymous  
    piotrekdeck
    Level 9  
    Witam.
    Niestety na razie nie udało się usunąć usterki. Wyczyściłem gaźnik, założyłem nowy filtr paliwa (na przewodzie paliwowym), sprawdziłem odpowietrzenie baku, sprawdziłem też omasowanie. Silnik z trudem odpala na ssaniu i nie zbiera się na obroty, w efekcie gaśnie.
    Czy któryś z kolegów ma jeszcze jakiś pomysł? Ja już wyczerpałem wszystkie...
    Pozdrawiam.
    Anonymous
    Anonymous  
    piotrekdeck
    Level 9  
    Witam.
    Świeca wygląda dobrze, martwię się,że jest nawet za sucha. Może to świadczyć o nie dopływie paliwa...? Traktorek ma problemy z zapłonem, a jeśli już zapali, to po chwili kończy się to zgaśnięciem. Co by jeszcze można sprawdzić-nie wiem...
    Pozdrawiam.
    Anonymous
    Anonymous  
    piotrekdeck
    Level 9  
    Witam.
    Kurcze, obawiam się, że to dla mnie trochę za duże wyzwanie. Nie jestem zawodowym mechanikiem, raczej amatorsko i hobbystycznie traktuję takie zajęcia, choć czasem uda mi się coś naprawić. A co sądzisz o "łapaniu lewego powietrza", coś w stylu uszkodzonej jakiejś uszczelki? Dziś w miarę wolnego czasu jeszcze poprzeglądam sprzęt, może uda się przypadkiem natrafić na coś (mam nadzieję drobnostkę), jeżeli się nie uda, to trzeba będzie szukać kogoś mądrzejszego. Bronię się przed tym, bo trudno znaleźć rzetelnego fachowca.
    Pozdrawiam.