logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować monitoring z 4 oddziałów na 4 monitorach z ATI Eyefinity?

Spooler 11 Cze 2011 10:01 1307 4
REKLAMA
  • #1 9599135
    Spooler
    Poziom 2  
    Witam.
    Problem jest następujący:
    Mamy w firmie cztery oddziały na każdy oddziale cztery kamerki. Na centrali chciałem zrobić proste centrum monitoringu tak żeby stróż miał na ścianie monitory i mógł oglądać obraz z każdego oddziału bez możliwości nagrywania. Pomyślałem o takim rozwiązaniu:
    Komputer z kartą graficzną Ati Eyefinity lub dwiema takimi kartami. Do karty podłączone monitory na komputerze uruchomiony program do monitoringu jednak na każdym monitorze by musiał wyświetlać się obraz z innego oddziału. Pytanie jak to zrobić? Uruchomić na komputerze program cztery razy na każdym maksymalizować i czy da się skonfigurować tak żeby na danym monitorze wyświetlał się tylko wybrany program? Program z którego korzystam to Enterprise Pro Surveillance System (Basic) jeśli znacie coś lepszego to proszę o informację.
    Ewentualnie jakieś inne rozwiązania?
  • REKLAMA
  • #2 9601827
    zen3x
    Poziom 35  
    Ocena: 291
    Tworzysz z monitorów jeden pulpit. Uruchamiasz program, podgląd z poszczególnych kamer przenosisz na dane monitory. Ja używam do wielomonitorowości matrox P750, ale są też inne bardziej rozbudowane karty tej firmy.
  • REKLAMA
  • #3 9601900
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Do obsługi wielu monitorów z podglądem kamer na różnych nie musisz mieć karty eyefinity. Wystarczą tanie dwumnitorowe karty i płyta z kilkoma złączami PCI-E.
  • REKLAMA
  • #4 9602061
    Radysh
    Poziom 27  
    Ocena: 12
    Mnożąc oddziały, doliczając kamerki... Należy kupić normalny monitoring.
    Nie kombinować, bo jeżeli kolega jest za to odpowiedzialny to gratuluję wyobraźni.
  • #5 9604683
    Spooler
    Poziom 2  
    Radysh napisał:
    Mnożąc oddziały, doliczając kamerki... Należy kupić normalny monitoring.
    Nie kombinować, bo jeżeli kolega jest za to odpowiedzialny to gratuluję wyobraźni.

Bardzo chętnie ale proszę podpowiedz co masz na myśli - nie mam ograniczeń finansowych natomiast chciałbym to zrobić dobrze - to o czym mówiłem to tylko mój pomysł.
REKLAMA