Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

zanik sygnału z satelity co jakis czas ferguson

qq76 12 Cze 2011 14:39 2858 9
  • #1 12 Cze 2011 14:39
    qq76
    Poziom 8  

    Witam
    Mam problem z satelita posiadam Fergusona 100E HD, zamontowałem satke bez problemu złapałem sygnał, ale od jakiegoś czasu podczas oglądania zanika mi sygnał i to tak jakby ktoś odłączył kabel. Wygląda to tak Tv smiga siła sygnału koło 80% i nagle ciach i sygnału nie ma. I tak potrafi być cały dzień po jakimś czasie sygnał znowu się pojawia na jakiś czas. Mieszkam na parterze i musiałem przesunąć satke ponieważ rośnie drzewo i okazało się że zasłaniało antenę. Po przesunięciu problem zniknął. Być może to konwerter jest jakiś tandetny ponieważ kupiłem go w zestawie z satką i pewnie nie kosztował więcej niz 15 zł. Może macie jakąś rade co to może być.:cry:

    0 9
  • #2 12 Cze 2011 14:53
    LeDy
    Poziom 43  

    qq76 napisał:
    musiałem przesunąć satke ponieważ rośnie drzewo i okazało się że zasłaniało antenę. Po przesunięciu problem zniknął. Może macie jakąś rade co to może być.:cry:
    Piszesz jak blondynka albo jeszcze głupiej. Jak problem znikł to o co jeszcze pytasz?

    0
  • #3 12 Cze 2011 15:15
    qq76
    Poziom 8  

    To Ty czytaj ze zrozumieniem, problem jest nadal.

    0
  • #4 12 Cze 2011 15:40
    telesat1
    Moderator na urlopie...

    qq76 napisał:
    problem jest nadal.


    Ja też tego nie widzę w pierwszym poście.

    0
  • #5 12 Cze 2011 15:44
    mihal2002
    Poziom 43  

    qq76 napisał:
    To Ty czytaj ze zrozumieniem, problem jest nadal.


    To TY naucz się robić opis!
    Przyczyn może być wiele. Konwerter, kabel, dekoder a także źle ustawiona antena.

    0
  • #6 12 Cze 2011 17:58
    qq76
    Poziom 8  

    antena jest dobrze ustawiona, przed chwilą znowu miałem dobry sygnał i po 30 min te same objawy brak sygnału i do teraz tak jest.

    0
  • #7 12 Cze 2011 18:10
    telesat1
    Moderator na urlopie...

    Konwerter ma zasilanie?
    Przypominam, zdania rozpoczynamy?

    0
  • #8 12 Cze 2011 19:33
    qq76
    Poziom 8  

    Jakie zasilanie o ile wiem konwerter to urządzenie nie potrzebujące zasilania:)

    0
  • #9 12 Cze 2011 20:04
    mihal2002
    Poziom 43  

    qq76 napisał:
    Jakie zasilanie o ile wiem konwerter to urządzenie nie potrzebujące zasilania:)


    Kolego z taką wiedzą to do przedszkola a nie na forum. Zaproś fachowca i więcej nie pytaj bo bzdury wypisujesz!

    0
  • #10 12 Cze 2011 23:37
    kajron
    Poziom 28  

    Cytat:
    Mam problem z satelita posiadam Fergusona 100E HD, zamontowałem satke bez problemu złapałem sygnał, ale od jakiegoś czasu podczas oglądania zanika mi sygnał i to tak jakby ktoś odłączył kabel. Wygląda to tak Tv smiga siła sygnału koło 80% i nagle ciach i sygnału nie ma.
    Jeśli masz możliwość zobacz na innej instalacji ,jest pewna seria w której są problemy z lutami jeśli na innej instalacji by było podobnie to proponuje serwis

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo