Witam posiadam Omege b 2.0 16v z 94roku ,silnik jest jakieś 4tys. po kapitalnym remoncie pierścienie, panewki itp. Od jakiegoś czasu podczas jazdy odczuwam gwałtowną stratę mocy + odcięcie paliwa przy 4500tyś obr/min i zapala się kontrolka informująca o błędzie silnika, po ponownym uruchomieniu silnika kontrolka znika i wszystko jest ok, lecz nie zawsze, bywa tak iż po chwili znów się zapala aż postoi pół dnia.
Takie zjawisko zdarza się raz na jakieś 2-3 tygodnie, auto jeździ na benzynie, nie posiada instalacji gazowej.
Byłem z tym u elektryka który podpinał samochód pod komputer, lecz ten nie wykrył żadnego błędu.
Wiele szukałem na ten temat, lecz nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, jeśli ktoś się spotkał lub słyszał cokolwiek na ten temat, to bardzo bym prosił o pomoc.
Z góry dziękuje.
Takie zjawisko zdarza się raz na jakieś 2-3 tygodnie, auto jeździ na benzynie, nie posiada instalacji gazowej.
Byłem z tym u elektryka który podpinał samochód pod komputer, lecz ten nie wykrył żadnego błędu.
Wiele szukałem na ten temat, lecz nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, jeśli ktoś się spotkał lub słyszał cokolwiek na ten temat, to bardzo bym prosił o pomoc.
Z góry dziękuje.