Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Układ zapłonowy Statecznik Lampa HPS 250W

lukaszenko15 14 Jun 2011 13:55 7214 2
    lukaszenko15
    Level 2  
    Witam .Mój problem wygląda następująco.Otóż posiadam układ zapłonowy do lamp HPS Statecznik i kondensatory.Bym prosił o jakiś schemat układu....Elementy są z lamp ulicznych...Schematy znalezione w internecie nie były pomocne .I lampa nie zaświeciła się.Poza wywalonymi korkami.Czekam na wszelkie sugestie pomocne w rozwiązaniu mojego problemu.Schematy na zdjęciach poniżej.

Układ zapłonowy Statecznik Lampa HPS 250W Układ zapłonowy Statecznik Lampa HPS 250W Układ zapłonowy Statecznik Lampa HPS 250W Układ zapłonowy Statecznik Lampa HPS 250W
    zdzisiek1979
    Level 38  
    Spróbuj to podłączyć tak jak masz na układzie zapłonowym narysowane. Nie podłączaj kondensatorów. Ważne jest by prawidłowo podłączyć oprawę lampy na gwint dajesz przewód z zacisku 1 ( N ) a na dolny styk lampy musi iść przewód z zacisku 3. Mniej więcej tak to jak rozrysowałem( schemat z układu zapłonowego czarne pudełko ) :D Do obudowy podpiąć przewód PE dla twojego bezpieczeństwa. Na rysunku go pominąłem.
    lukaszenko15
    Level 2  
    Podłączyłem wszystko tak jak Pan napisał...Lecz nie chodzi....Po włożeniu wtyczki do gniazdka...słychać taki stuk..i buczenie.....sprawdzałem próbówka napięcie na lampie ..lecz niema...może uszkodzony statecznik..???