Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Bmw e34 2.5i 24v nie odpala brak iskry pompa paliwa nie pracuje.

krisr16 15 Jun 2011 20:23 8004 7
    krisr16
    Level 10  
    Witam
    Mam problem z moim bmw e34 24v 192km, 1990r benzyna+ lpg auto nie odpala. Samochodem przyjechałem z trasy postawiłem pod domem zgasiłem od kluczyka następnego dnia auto nie odpaliło. Sprawdziłem iskrę odkręcając cewkę i świece niestety iskry nie ma. Słuchałem pod bakiem czy pracuje pompa paliwa niestety nic nie usłyszałem. Dodam że świeca jest sucha nie zalana po kilku próbach odpalenia.
    Na zegarach wyświetla się że jest niski poziom oleju (olej do wymiany więc nie dolewam, stan oleju na bagnecie nie opadł poniżej minimum), wyświetla się że są klocki do wymiany ( klocki wymieniłem i myślę ze nie ma to wpływu na pracę silnika , i już nie ma tego komunikatu ). Trzeci komunikat pojawił się po raz pierwszy przy próbie odpalenia po przetłumaczeniu okazało się ze jest odłączony czujnik poziomu oleju komunikat pojawił się cztery pięć razy i jak na razie się nie pojawia
    Nie jestem mechanikiem ale staram się swoje auta naprawiać sam, to mam od niedawna i to moje pierwsze bmw i nie za bardzo wiem za co się zabrać i gdzie szukać. Jeśli ktoś miał podobny przypadek proszę o pomoc i podpowiedz.
    Pozdrawiam
    zeimp
    Moderator on vacation ...
    Czujnik położenia wału do sprawdzenia w pierwszej kolejności.
    krisr16
    Level 10  
    Jakiś czas temu oddałem auto do mechanika po sprawdzeniu samochodu twierdzi on że nie dochodzi napięcie do pompki paliwa nie ma też napięcia w układzie zapłonowym , nie ma napięcia na zaworach do gazu ma jeszcze sprawdzić opisany czujnik położenia wału.
    Ale czarno to widzę bo gdy zadzwoniłem do dobrego elektronika samochodowego (który niestety nie ma czasu i dopiero za trzy tygodnie mógł by się zająć moim autem) po tym jak powiedziałem że auto nie dostaje napięcia na pompę paliwa od razu powiedział ze to nie jest czujnik położenia wału i powiedział że pompa powinna pracować przy uszkodzonym czujniku położenia wału.
    Spotkaliście się z podobnym przypadkiem??? Nie koniecznie w bmw.
    marczes92
    Level 10  
    Ja mam ten sam problem BMW 325i brak iskry rozrusznik kreci ale auto nie chce odpalic na zaciag odpala bez problemu co to moze byc ???
    zeimp
    Moderator on vacation ...
    A masz iskrę podczas kręcenia rozrusznikiem?
    marczes92
    Level 10  
    iskry brak , rozrusznik kreci bez problemu kostka stacyjki zmienionna i dalej nic pomocy ???
    zgolwasy91
    Level 15  
    Kolego ten mechanik nie wie nawet jak napięcie zmierzyć na pompce mierzy się podczas kręcenia rozrusznikiem a jestem pewny że mierzył na zapłonie.Teraz tak podmień czujnik położenia wału korbowego jak nie masz jak sprawdzić Ews nie ma w niej a alarm masz jakiś dokładany?
    krisr16
    Level 10  
    Witam przepraszam ze teraz pisze o problemie ale nie miałem czasu i głowy wcześniej.
    Ja swoje auto zaprowadziłem niestety do młynarza nie mechanika i stwierdził on ze nie miałem masy i w moim bmw spalił się komputer bo masa szła po cienkich kablach w wiąsce do komputera i wymieniłem nowy komputer. Oczywiście to nic nie dało. Na szczęści ten młynarz znał dobrego mechanika do którego odstawiłem auto i ten szybko znalazł problem którym był czujnik położenia wału tak jak pisał ZEIMP.
    Auto zawsze próbowałem odpalić na rozruszniku nigdy na zaciąg!!!

Dodano po 2 [minuty]:

Koszt nowego czujnika to 115 zł.