Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

zmywarka ariston li 420 nie grzeje wody

16 Cze 2011 19:38 6234 4
  • Poziom 2  
    Witam. Mam problem z zmywarką ariston li420.Po załączeniu programu myje w zimnej wodzie po czym wypuszcza wodę i miga kontrolka eco.Nie jest to grzałka bo sprawdziłem.Z góry dziękuję za pomoc.
  • Poziom 1  
    Witam
    nie zakładam nowego tematu tylko się podepnę, również mam problem ze zmywarką Ariston LI420 - nie grzeje wody i nie suszy naczyń... sprawdzałem już grzałkę po przez podłączenie jej bezpośrednio pod kontakt :D i jest sprawna. Co mogę dalej sprawdzić? czytałem na forach o innych zmywarkach że należy sprawdzić kondensator, jakąś pompę, czujnik temp i moduł, czy ktoś już miał przyjemność naprawiać ten model i pomógłby mi w zlokalizowaniu ww części? no i oczywiście prosiłbym o info w jaki sposób sprawdzić czy są sprawne...
    pozdrawiam
  • Poziom 2  
    witam. U mnie w tej zmywarce był problem z kondensatorem w programatorze. to ten największy. trzeba wymontować programator i dać go jakiemuś elektronikowi do pomierzenia. koszt naprawy z robocizną wyniósł 150 zł.
  • Poziom 1  
    Mam ten sam problem.
    Kondensator wymieniłem, bez zmian, stary miał pojemność 0,88uF.
    Jak sprawdzić grzałkę bez wyjmowania zmywarki z zabudowy?
    Próbowałem zmierzyć rezystancję grzałki między różowym przewodem podłączonym do przekaźnika a zasilaniem, nie ma przejścia. Nie wiem czy dobrze robiłem bo nie mam schematu.
    Ktoś wspominał o bezpieczniku - gdzie go szukać?
    Dziękuję i pozdrawiam
    WW
  • Poziom 12  
    Szeregowo w obwodzie grzałki jest między innymi presostat i pewnie dlatego nie masz przejścia. Ja radzę sprawdzić zimne luty nóżek przekaźnika grzałki lub sprawność samego przekaźnika na module. To bardzo częsta usterka w modułach tych zmywarek.