Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol przekaźniki
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mazda 6 2.0 Citd 136km brak/słabe podciśnienia turbiny

16 Cze 2011 22:01 18495 2
  • Poziom 14  
    Witam,
    Panowie mam problem z podciśnieniem które idzie do tej gruszki od sterowania turbiną,podciśnienie jest ale bardzo słabe gruszka wcale się nie rusza EGR był zaślepiony gruszka się nie ruszała,EGR został wyczyszczony i od ślepiony i jest już sprawny i gruszka się nadal nie rusza, po za ssaniu powietrza ustami z wężyka który idzie do sterowania turbiną wszystko jest ok i gruszka się wciąga , wężyki wymieniłem na nowe, mazda od 2tys obrotów jakoś jadzie ale zostawia czarną chmurę i nie ma tego kopa jak wcześniej i dopiero w górnej partii obrotów czuć że rwie do przodu tak od 3,5tys obrotów,turbina została sprawdzona i jest ok wie ktoś w czym tkwi problem ? dodam że wężyki od podciśnienia i wszelkiego typu filterki zostały zmienione na nowe, elektor-zaworki sprawdzone i działają jednak podciśnienie jest bardzo słabe ledwo wyczuwalne

    może jest jakiś bezpiecznik czy przekaźnik który może mieć coś wspólnego z awarią może coś pominąłem proszę o pomoc

    Na żółto zaznaczono "gruszkę" turbiny
    Mazda 6 2.0 Citd 136km brak/słabe podciśnienia turbiny
  • Relpol przekaźniki
  • Użytkownik usunął konto  
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 14  
    Problem rozwiązany,okazała się uszkodzony przewód idący do filtra powietrza nowy przewód okazał się uszkodzony pod oplotem po wymianie na kolejny nowy Mazda znowu zasuwa jak wcześniej