Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

SAMSUNG le22b450C4w LCD 22' zły obraz

Matis06 17 Jun 2011 19:43 2941 4
    Matis06
    Level 2  
    Witam, telewizor posiadam ok. 2lat ostatnio mam problemy z obrazem dokładnie z jakością obrazu.. kanały analogowe śnieżą, a kanały cyfrowe naziemnej telewizji cyfrowej jest zly obraz takie jak by kwadraciki nie zawsze, ale są, a czasami wyswietlany jest napis brak sygnału..
    co moze byc nie tak? antena do wymiany?
    p.s dodam że wymieniałem zasilacz i dalej to samo
    tutaj screeny jak to wygląda
    SAMSUNG le22b450C4w LCD 22' zły obraz SAMSUNG le22b450C4w LCD 22' zły obraz SAMSUNG le22b450C4w LCD 22' zły obraz
    bogred
    Moderator of TV
    Na początek sprawdź przez eurozłącze, np. z DVD.
    Matis06
    Level 2  
    Nie mam dvd :( ale sprawdzalem w ustawieniach i tam jest funkcja test diagnostyczny. Wybralem test obrazu i w tym tescie jest wszystko ok..
    JCK
    Level 25  
    Wiele wskazuje na uszkodzenie anteny lub wzmacniacza lub zasilacza lub instalacji ant.
    Choć nie można wykluczyć uszk. np głowicy TV.
    Wymiana zasilacza w "ciemno" o niczym nie mówi.
    Ponieważ to tylko 22" zabierz ten TV do znajomego/sąsiada i podłącz na próbe do sprawnej anteny/kablówki.
    Inaczej bedziesz stał w miejscu z diagnozą.
    Do roboty....
    Matis06
    Level 2  
    Mi się jednak zdaje że to właśnie antena.. no bo gdyby to głowica to by chyba nie wyświetlał się napis brak sygnału.. Bo czasami kanał cyfrowe odbierają dobrze czasami tak jak na obrazkach, a czasami brak sygnału.. i jest jeszcze taka opcja informacje o sygnale to tam pisze: poziom błędów 10, siła sygnału 0, lub poziom błędów 9, siła sygnału 45 moze to w czyms pomoze.. ale nic podskoczę do znajomej i sprawdze co i jak.. a jezeli to będzie antena to jaką polecacie? dobra i nie za droga.