Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Modem Cisco EPC3010 + D-Link DIR-600 brak połączenia internetowego

21 Jun 2011 17:25 3604 4
  • Level 10  
    Witam serdecznie. Potrzebuję pomocy w prawidłowej konfiguracji w/w routera. Mam identyczny problem jak user w TYM wątku. Posiadam internet z sieci osiedlowej TELPOL. Konfiguracja wydaje się prosta bo wszystko krok po kroku jest opisane jednak efekt finalny to brak połączenia. Z routera chcę kablem się połączyć z komputerem stacjonarnym oraz żeby działała sieć wifi. Nie wiem czy coś pominąłem podczas konfiguracji że nie chce się połączyć. Podobnie jak w tamtym wątku dołączam załączniki
    Modem Cisco EPC3010 + D-Link DIR-600 brak połączenia internetowegoModem Cisco EPC3010 + D-Link DIR-600 brak połączenia internetowegoModem Cisco EPC3010 + D-Link DIR-600 brak połączenia internetowego

    Proszę o jakieś wskazówki bo nie mogę wpaść na to co robię nie tak.
    [30.03.2021, darmowy webinar] Nowoczesna diagnostyka maszyn, monitorowanie i przewidywanie awarii. Zarejestruj się
  • Level 43  
    Klonujesz adres MAC karty sieciowej?
  • Level 10  
    Oczywiście że tak. Ręce opadają, niby takie proste. :(
  • VIP Meritorious for electroda.pl
    Jakie IP ma router na porcie LAN ?
    Jeśli 192.168.0.1 to musisz go zmienić na inny - np. 192.168.1.1.
  • Level 8  
    Batorek. Jak sobie poradziles? Ja mam identyczny problem. Posiadam modem cisco 3008epc. Do tego zeby bylo wifi mam d-linka dir-600.

    Nie moge skonfigurowac wifi - internet dochodzi z modemu do rutera i z rutera dochodzi przez LAN na kompa ale wifi nie dziala.

    Klonowalem adres mac do rutera (d-link dir600) z kompa na ktorym dziala internet po kablu na modemie cisco 3008epc (znalazlem taka rade na tym forum). To nic nie pomoglo wiec przywrocilem adres mac tak, jak byl domyslnie w ruterze.

    Nastepnie DHCP w ruterze ustawilem na disable. Nagle internet po wifi zaczal dzialac ale tylko na jednym kompie. Nastepnie przywrocilem DHCP w ruterze (enable) i nagle internet po wifi dziala na kazdym urzadzeniu oprocz jednego kompa. Usunalem wszystkie zapamietane sieci oraz ustawienia sieci w tymze kompie, dodalem siec od nowa i juz internet dziala takze na tym kompie.

    Podczas wszystkich czynnosci modem cisco byl podlaczony do rutera. Podsumowujac. Mam pytanie co sie stalo ze raptem internet po wifi dziala? No i jak ty poradziles sobie z problemem u siebie?