Witam.
Po prawie dwóch latach użytkownika pojawił się problem:
Po przekręceniu kluczyka włączającego zasilanie z akumulatora i pokręceniu pedałami silnik elektryczny nie włącza się. Czasem (ale rzadko) "usiłuje" się chyba włączyć, pojawia się bowiem dziwny dźwięk, jakby coś ocierało o coś innego (trochę podobny do dźwięku wydawanego przy hamowaniu roweru), do tego wibracje jakieś ale po kilku sekundach również to zanika.
Po tych kilku sekundach rower zachowuje się, jakby w ogóle nie miał silnika.
Bateria oczywiście jest naładowana.
Pytanie mam takie:
Czy ktoś na podstawie takiego opisu może podpowiedzieć, co się mogło zepsuć i czy naprawa jest możliwa do wykonania w domowych warunkach?
Albo ew. polecić jakiś serwis, który naprawia rowery elektryczne po gwarancji (bo firma w ktorej zakupiłem rower nie prowadzi już serwisu)
Dane roweru
Typ: Emotion logic 130
Silnik: bezszczotkowy, w piaście tylnego koła
Moc silnika: 200 W
Akumulator: 24 V 10 AH
Dziękuję z góry za każdą uwagę.
kolumb
Po prawie dwóch latach użytkownika pojawił się problem:
Po przekręceniu kluczyka włączającego zasilanie z akumulatora i pokręceniu pedałami silnik elektryczny nie włącza się. Czasem (ale rzadko) "usiłuje" się chyba włączyć, pojawia się bowiem dziwny dźwięk, jakby coś ocierało o coś innego (trochę podobny do dźwięku wydawanego przy hamowaniu roweru), do tego wibracje jakieś ale po kilku sekundach również to zanika.
Po tych kilku sekundach rower zachowuje się, jakby w ogóle nie miał silnika.
Bateria oczywiście jest naładowana.
Pytanie mam takie:
Czy ktoś na podstawie takiego opisu może podpowiedzieć, co się mogło zepsuć i czy naprawa jest możliwa do wykonania w domowych warunkach?
Albo ew. polecić jakiś serwis, który naprawia rowery elektryczne po gwarancji (bo firma w ktorej zakupiłem rower nie prowadzi już serwisu)
Dane roweru
Typ: Emotion logic 130
Silnik: bezszczotkowy, w piaście tylnego koła
Moc silnika: 200 W
Akumulator: 24 V 10 AH
Dziękuję z góry za każdą uwagę.
kolumb