Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Zrobię] Montaż urządzeń elektronicznych Wrocław

juniorsky666 23 Jun 2011 13:38 2872 2
Altium Designer Computer Controls
    juniorsky666
    Level 2  
    Witam,
    Oferuję usługi kompletnego montażu urządzeń elektronicznych. Dysponuję następującym sprzętem:
    -dwa automaty Pick&Place
    -sitodrukarka do nakładania pasty lutowniczej
    -piec konwekcyjny
    -automat do fali lutowniczej
    -oczywiście wszelkiego typu lutownice ręczne

Możliwość wyprodukowania partii seryjnych, jak i pojedynczych sztuk.

Po szczegóły zapraszam na priv.
    Contact the author of the topic by Private Message (PM icon).
  • Altium Designer Computer Controls
    juniorsky666
    Level 2  
    Odpowiedź na najczęściej pojawiające się pytania:

Ceny (netto):
    - 0,9gr za punkt lutowniczy SMD bez względu na raster pinów ukł. scal.
    - 2,2gr za punkt lutowniczy THT

Płytki po montażu są sprawdzane i myte.
    Istnieje możliwość kupienia przeze mnie obwodów drukowanych (Hatron, Kono itp).
    Mogę zamówić szablon do sitodrukarki oraz dostarczyć elementy do produkcji w cenach ze zniżkami zależnymi od ilości (dostawcy tacy jak Masters, Micros, Wurth, Future).
    hEx
    Level 12  
    Korzystałem wielokrotnie z oferty montażu i bardzo polecam, głównie niewielkie serie do 50 szt. ale widziałem maszyny na których jest to składane i jestem pewny że kolega poradzi sobie z prawie każdą liczbą. Co istotne maszyny mają możliwość, oprócz układania części, pracy z dyspenserem pasty- dla mniejszych serii nie ma konieczności zamawiania stosunkowo drogiego szablonu. Z innych ważnych rzeczy - tht lutowane są też automatycznie jakąś specjalną małą falką (sorki nie znam fachowej nazwy) która lutuje konkretne punkty, więc po stronie pól lutowniczych tht mogą być elementy smd (w przeciwieństwie do lutowanie zwykłą falą). Płytki są bardzo dobrze umyte i zapakowane. Fachowo i niedrogo - ja na pewno wrócę.