Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat cinquecento 900 cc nie odpala nie ma iskry, pompa paliwa nie dziala

piewoj0000 26 Jun 2011 16:22 8237 5
    piewoj0000
    Level 2  
    witam wszystkich, posiadam FIAT Cinquecento 900 z jednopunktowym wtryskiem paliwa, zaparkowaem auto calkiem normalnie w grudniu przed duzymi sniegami (na dworze), gdy snieg zniknal juz go nie odpalilem,
    1. zapala sie kontrolka od wtryskow,
    2. pompa paliwa nie ciagnie paliwa,
    3. nie ma iskry

pompe sprawdzilem i dziala, kupilem drugi sterownik do ukladu zaplonowego (znajduje sie pod maska z prawej strony u gory,kupilem nowy czujnik cisnienia powietrza), nic nie pomoglo, prosze o pomoc,
    nowy_90
    Level 14  
    A może masz tam immobilizer? Troche dziwne, że od razu przestała chodzić pompa i nie ma iskry.
    4jerry
    Level 27  
    Być może po tak długim postoju zaoksydowały bezpieczniki odpowiedzialne za przepływ prądu do kluczowych podzespołów. Nie wiem jak jest CC ale w SC 899 ccm są bezpieczniki za akumulatorem, koło górnego mocowania kolumny resorującej pod czarną przykrywką. Sprawdź je wszystkie.
    piewoj0000
    Level 2  
    a co mial bym sprawdzic w immobilizer? moze smostkowac jakos?
    4jerry
    Level 27  
    Od razu immo i od razu mostkować. :-( Trzeba zacząć od początku, czyli jak pisałem wcześniej. Po nitce do kłębka :-). Mogę ci wysłać na maila książkę od Seicento. Może jest podobnie w CC, to sobie sprawdzisz którędy prądzik pomyka.
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Dość! Sprawdzenie żarówką zasilań to nie taka wielka filozofia, schematy są w sieci. Nie potrafisz, oddaj komuś kto potrafi. Proszę podać wyniki podstawowych pomiarów. Do tego czasu temat zamykam. Odblokuję po sygnale na PW.