Witam.

Z racji tego , że niedawno zaczęły się upragnione wakacje postanowiłem , że dokończę stacje lutowniczą z PE3/99 do , której płytki wykonałem około rok temu.
Płytki zostały wykonane metodą termo transferu do których wzór zamieszczam w załączniku na dole , spakowana jest tam również pełna dokumentacja.Kolba którą wykorzystałem to PENSOL-IRON-N uważam , że jest to dobra i tania kolba.Bardzo dobrze i wygodnie leży w dłoni.Obudowa pochodzi ze starego sterownika CO . Oczywiście oczyściłem ją ze starej farby , a następnie pomalowałem sprayem na kolor czarny mat .Panel przedni oraz tylni wykonałem z 5mm materiału nawet nie wiem co to jest , składa się to z dwóch aluminiowych blaszek pomiędzy którymi umieszczone jest jakieś tworzywo sztuczne . Tylni porostu pomalowałem tak samo jak resztę obudowy . Natomiast na przednim napisy wykleiłem literkami dostępnymi w papirusie , następnie pomalowałem całość na czarno po 2 godzinach ostrożnie
odkleiłem literki i po 24 godzinach pomalowałem jeszcze całość lakierem bezbarwnym matowym.W ten sposób uzyskałem srebrne napisy na czarnym tle.Wyświetlacze miały być czerwone , ale w sklepie został tylko jeden , a więc kupiłem zielone i wydaje mi się , że również wyglądają przyzwoicie .Transformator ma 100 wat trochę za duży ,ale akurat innego nie miałem.Z racji tego ,że transformator był przewijany do przetwornicy posiada uzwojenia 2 x 11V to trochę mniej ,ale myślę , że w niczym to nie przeszkadza.
To by było na tyle zamieszczam jeszcze tylko kilka zdjęć .

Cool? Ranking DIY