Posiadam komputer podłączony do monitora przez DVI. W momencie podłączenia dodatkowo do karty graficznej telewizora przez gniazdo HDMI, system nie wiedzieć czemu wykrywa tylko TV, a monitor przestaje być widoczny. Żeby system znów zaczął widzieć monitor muszę wyłączyć komputer i odłączyć HDMI od TV
Początkowo sądziłem, że to wina systemu operacyjnego i sterowników, ale telewizor zaczyna "dominować" za po uruchomieniu komputera, zanim jakiekolwiek drivery i system zdołają się załadować.
Co jeszcze mogę spróbować zrobić, aby komputer wykrywał zarówno monitor jak i telewizor i żebym mógł pomiędzy nimi swobodnie przełączać? Naturalnie próbowałem instalować najnowsze sterowniki do karty graficznej i grzebać w biosie - bez skutku.
Specyfikacja:
System - Windows 7 Ultimate 64bit
Telewizor - SHARP LC-32LE320
Monitor - Dell U2311H
Płyta główna - ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
Karta Graficzna - Zintegrowana, ATI Radeon HD 4250
Z góry dzięki za pomoc!
Początkowo sądziłem, że to wina systemu operacyjnego i sterowników, ale telewizor zaczyna "dominować" za po uruchomieniu komputera, zanim jakiekolwiek drivery i system zdołają się załadować.
Co jeszcze mogę spróbować zrobić, aby komputer wykrywał zarówno monitor jak i telewizor i żebym mógł pomiędzy nimi swobodnie przełączać? Naturalnie próbowałem instalować najnowsze sterowniki do karty graficznej i grzebać w biosie - bez skutku.
Specyfikacja:
System - Windows 7 Ultimate 64bit
Telewizor - SHARP LC-32LE320
Monitor - Dell U2311H
Płyta główna - ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
Karta Graficzna - Zintegrowana, ATI Radeon HD 4250
Z góry dzięki za pomoc!