logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie PCeta do telewizora przez HDMI - wykrywa sam telewizor bez monitora

Stanzil 01 Lip 2011 19:10 2156 1
  • #1 9670454
    Stanzil
    Poziom 2  
    Posiadam komputer podłączony do monitora przez DVI. W momencie podłączenia dodatkowo do karty graficznej telewizora przez gniazdo HDMI, system nie wiedzieć czemu wykrywa tylko TV, a monitor przestaje być widoczny. Żeby system znów zaczął widzieć monitor muszę wyłączyć komputer i odłączyć HDMI od TV
    Początkowo sądziłem, że to wina systemu operacyjnego i sterowników, ale telewizor zaczyna "dominować" za po uruchomieniu komputera, zanim jakiekolwiek drivery i system zdołają się załadować.

Co jeszcze mogę spróbować zrobić, aby komputer wykrywał zarówno monitor jak i telewizor i żebym mógł pomiędzy nimi swobodnie przełączać? Naturalnie próbowałem instalować najnowsze sterowniki do karty graficznej i grzebać w biosie - bez skutku.

Specyfikacja:
    System - Windows 7 Ultimate 64bit
    Telewizor - SHARP LC-32LE320
    Monitor - Dell U2311H
    Płyta główna - ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
    Karta Graficzna - Zintegrowana, ATI Radeon HD 4250

Z góry dzięki za pomoc!
  • #2 9670575
    wiertacz
    Poziom 35  
    Ocena: 381
    Według informacji z instrukcji do tej płyty nie można używać na raz wyjścia DVI i HDMI.
    Dwa monitory mogą być podłączone gdy jeden jest podłączony do wyjścia DSUB a drugi do wyjścia DVI lub w drugim przypadki do wyjść DSUB i HDMI.
REKLAMA