Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Samsung ck5944n-brak fonii przez AV

tvset 17 Lis 2004 21:05 1116 5
  • #1 17 Lis 2004 21:05
    tvset
    Poziom 14  

    Mam problem , ten tv nie ma głosu przez wejscie AV.Głos jest z anteny,głos jest gdy przesyłam sygnał przez AV do innego telewizora.Procesor audio TDA9859 wymieniłem ale nie pomógł.Gdzie szukać przyczyny?

    0 5
  • #2 17 Lis 2004 21:28
    tofil
    Poziom 20  

    Na procek wchodzi fonia?Próbowałeś pamięć przeprogramować? Może coś w menu lub w service mode?

    0
  • #3 17 Lis 2004 21:32
    kacha36
    Poziom 23  

    Witam.
    Dobrze byłoby mieć schemat i szukać sygnału, np. małym wzmacniaczem m.cz., lub może - oczywiście - być oscyloskop.
    Podajesz sygnał z zewnętrznego źródła i idziesz w głąb odbiornika, szukasz miejsca gdzie sygnał zaniknie - to wydaje się oczywiste. Warto obejrzeć miejsce podłączenia gniazda SCART, może pękło jakieś połączenie.
    Powodzenia.

    0
  • #4 17 Lis 2004 21:51
    tvset
    Poziom 14  

    Pamięc podstawiałem i nic.Sygnał audio in wchodzi na TDA ale nie wychodzi,po zwarciu in z out TDA mam głos.

    0
  • #5 18 Lis 2004 12:58
    tofil
    Poziom 20  

    Z tego wynika, że TDA nie jest przełączany programowo. Pamięć podstawiałeś z nowym wsadem czy z tym starym?Może po wymianie scalaka wkładałeś lub wyciągałeś wtyk EURO przy włącvzonym TV?

    0
  • #6 20 Lis 2004 20:17
    tvset
    Poziom 14  

    Po problemie -okazało się ,że trybie serwisowym w audio pojawiła się opcja DOLBY , chociaż instrukcja nie przewiduje tego trybu pracy audio.Powinno być STEREO NICAM.Dziękuję za pomoc.

    0