Witam, chciałbym uzyskać informację jaką największa gradfikę obsługuje Compal FL90? Teraz posiadam w nim nVidia GF 8600m 512Mb ale to raczej standard. Można wymienić ją na coś wydajniejszego od wymienionej nVidji?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereMarek K wrote:Z tego co wiem to żadna nVidia na tym lapku nie pójdzie. Więc tylko ATI Zostaje jako zamiennik
Podobno chodzi właśnie o bios (bios rozpoznaje kartę i konfiguruje kartę przy pomocy kodu zawartego w biosie płyty głównej) Kart ATI bios nie rozpoznaje więc odpalają ze swojego biosu.
Gdzieś coś takiego wyczytałem
Quote:Jestem posiadaczem laptopa Compal FL-90 który jest z kolei wyposażony w kartę graficzną nvidi. Karta ta posiada wadę fabryczną i ulega uszkodzeniu podczas dłuższego użytkowania.
Problem w tym że praktycznie niemożliwe jest dostanie części zamiennych do tego laptopa a Przedstawiciel Firmy Compal, której siedziba znajduje się Łodzi twierdzi że nie może pomóc gdyż ich serwis dokonuje tylko napraw gwarancyjnych i nie jest możliwy zakup części.
Problem z kartą graficzną do tego laptopa dotknął wielu ludzi
http://www.google.pl/search?q=Compal+grafika&...s=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
Część nieświadomych użytkowników kupiła karty na alegro i tym samym wydała pieniądze w błoto, gdyż konstrukcja laptopa (właściwie jego bios) Sprawiają, że inne nie dedykowane temu laptopowi karty nvidii zwyczajnie nie działają.
Proszę o poradę. Jak można. I czy można dochodzić prawa do kupna części zamiennej od producenta Laptopa.
Tutaj dane polskiego przedstawicielstwa firmy Compal (Łódź)
Compal Europe Poland Sp z o o
Ul: Techniczna 7
92-518 Lodz
Poland
Telephone # +48 42 250 88 03
Za odpowiedź z góry dziękuję
Kozera Marek
http://wikimarek.educatewiki.com
_1KOKO wrote:Kolego mało wiesz bo głównie z nvidią były wypuszczone te compale
_1KOKO wrote:Mój klient kupił sobie na niemieckim forum oryginalnie zapakowaną ... ati, pasowała bez upgrade biosu po nvidi....