Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Windows 7 x64 pinguje ale nie można wejść w udostepniony dysk

bartekb85 05 Lip 2011 18:39 12979 8
  • #1 05 Lip 2011 18:39
    bartekb85
    Poziom 10  

    Witam mam problemy z udostępnionym dyskiem tela w sieci (N97)komputery będące w tej sieci widza normalnie i mogą wchodzić na dysk telefonu..a tylko na moim sa problemy. Ping-uje widzi telefon ale już nie moge wejsc kod 0x80070035. Szukalem na necie i ze to od zapory albo antywirusa ale odinstalowałem noda i zaporę wyłączyłem i lipa. Czy ktoś miał podobne problemy i wie co moze byc??

    0 8
  • #2 05 Lip 2011 18:58
    itdanpl
    Poziom 10  

    Nic nie trzeba było odinstalowywać.W NODzie,rozumiem ESET Smart Security; regułki na firewallu można sobie zrobić a poza tym nigdy nie miałem z ESETem problemów natury blokowania ot tak sobie połączeń lokalnych.
    Ma się rozumieć,że N97 udostępniasz przez router czy wifi tej Nokii?
    Sprawdź jakie masz prawa dostępu nadane na udostępnione zasoby z tel.
    Jak się logujesz do tego udziału sieciowego?:
    Start>Uruchom:
    \\adres_ip ?

    ,korzystasz z autoryzacji login+hasło do tego zasobu?
    Czy masz włączone udostępnianie plików i istotne usługi sieciowe w systemie komputera,z którego próbujesz uzyskać połączenie?
    Opisz wszystko dokładnie

    -1
  • #3 05 Lip 2011 19:16
    bartekb85
    Poziom 10  

    udostepniam przez router jennsen cos tam...ale z nim powinno byc ok skoro inne komputery polaczone w ten sam sposób moga wchodzic w ten dysk...nie wiem o co chodzi z tymi prawami dostepu ale ustawilem zeby mieli wszyscy(w telefonie)...do udzialu sieciowe nie rozumiem zbytnio o co chodzi z logowaniem,,, do sieciu po prostu lacze sie po wifi zablokowanej po wep,, konto mam administratora probowalem na innym standardowym ale tez to samo..wina na moje lezy po stronie jakis glupich zabezpieczen czy poswiadczen , inne kompy to vista po wifi mozna wejsc i siodemka po wifi tez mozna wejsc...udostepnianie mam wloczone tylko nie wiem czemu w homegrup w centrum sieci mam sprzezono

    0
  • #4 05 Lip 2011 21:06
    itdanpl
    Poziom 10  

    Z logowaniem to chodzi mi o to,że jeżeli coś konfigurowałeś,by dostęp mieli tylko użytkownicy,którzy wpiszą lokalny(routera) login i hasło w celu uzyskania dostępu do udostępnionych zasobów.
    Wkliknij się w Centrum sieci i udostępniania>Zmień zaawansowane opcje udostępniania
    I sprawdź tam oba profile: 'publiczny' i 'dom lub praca'>(1)połączenia udostepniania plików i (2)połączenia grupy domowej
    Pokombinuj z ustawieniami szyfrowania połączeń i innymi,może coś wyjdzie.
    A co do tego to prawda,że im bardziej do przodu system M$ Win to większy pier***nik.
    W linuksach nie ma żadnych problemów,w systemach M$ Win jeszcze do Windows XP-Vista było znośnie a teraz na 7-ódemce ,którą z resztą sam używam jest widoczne,że masa poświadczeń bezpieczeństwa,procesów autoryzacji,ochrony dostępu itd..
    Stosunkowo niedawno przesiadłem się na Win7,wcześniej namyślając się,czy rzeczywiście jest wart swojej ceny.No fakt,ogólnie bardzo dobry jest jak na moje potrzeby mam wersję Ultimate i nie narzekam załapując wiele rzeczy ale co do obsługi sieci z tym systemem to z początku jest poje***ie z popier****niem.
    Może coś wyjdzie z tych porad,opisz jak idą postępy

    0
  • #5 05 Lip 2011 22:31
    bartekb85
    Poziom 10  

    no wszystko co Pisales zrobilem ..grzebalem w zaporze w ustawieniach zawansowanych i myslke ze tam problem jest gdyz po dluzszym grzebaniu przy regulach można bylo wejsc na dysk tego mojego kompa z ktorego chce wejsc w tel..co wczesniej bylo nie mozliwe..ale niestety nie rozwiazuje to mojego problemu


    edit

    zainstalowalem od nowa system wszystko smigało jak nalezy:) do czasu kiedy zainstalowalem aktualizacje ... brak slow

    0
  • #6 13 Lip 2011 12:54
    Arturs87
    Poziom 12  

    Mam ten sam problem, telefon e72 widoczny w sieci ale gdy chcę w niego wejśc to błąd 0x80070035 (nie można odnaleźć ścieżki sieciowej). Telefon i komputer po formacie, ale aktualizacje zrobione. Udało Ci , która aktualizacja jest powodem tego?

    0
  • #7 14 Lip 2011 09:02
    bartekb85
    Poziom 10  

    odinstalowałem wszystkie i wyłączyłem całkiem je...gdzieś znalazłem na zagranicznej stronie ze niby z akt. zabezpieczeń z data z 16 czerwca coś piep... działanie ale nie chciało mi się każda szukać i sprawdzać gdyż na kompie to pokazuje datę zainstalowania a nie opublikowania:/

    0
  • Pomocny post
    #8 14 Lip 2011 13:08
    Arturs87
    Poziom 12  

    To już jest krok do przodu :) Czy któryś szanowny forumowicz, który ma Windows 7 i ma włączone aktualizacje automatyczne, mógłby zajrzeć w historie aktualizacji i podać symbole aktualizacji które zostały zainstalowane około 16 czerwca? To bardzo by ułatwiło. Niestety, jestem już po formacie, gdybym wiedział o tym wcześniej to bym u siebie sprawdził...

    Dodano po 1 [godziny] 36 [minuty]:

    Jako, że nie chciałem wyłączać aktualizacji, postanowiłem znaleźć powód... i znalazłem dziada :) :

    Windows 7 x64 pinguje ale nie można wejść w udostepniony dysk

    0
  • #9 15 Lip 2011 07:34
    bartekb85
    Poziom 10  

    dobra robota niech temat na czerwono będzie zaznaczony :p gdyż rozwiązania w sieci gdzie indziej nie ma:)

    0