Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Polar LT1013 wypompowuje wodę podczas prania

Stachserwis 06 Lip 2011 06:47 1365 5
  • #1 06 Lip 2011 06:47
    Stachserwis
    Poziom 28  

    Podczas prania nabiera i wypuszcza wodę. Czy to wina presostatu?
    p-m $$

    0 5
  • Pomocny post
    #2 06 Lip 2011 07:59
    stanislaw1954
    Poziom 41  

    A może wąż odpływowy jest za nisko umocowany?

    0
  • #3 06 Lip 2011 09:50
    Stachserwis
    Poziom 28  

    Nie. Wypuszcza nawet(słychać pompkę) kiedy wąż jest podniesiony ponad blat pralki, a elektrozawór zamyka po wyłączeniu pralki wyłącznikiem. Mam wrażenie, że poziom wody w pralce jest za wysoki, no i trochę dużo styków jak na samo wyłączenie elektrozaworu na presostacie/hydrostacie. Ale to tylko moje przypuszczenie(brak doświadczenia w temacie).
    p-m $$

    0
  • Pomocny post
    #4 06 Lip 2011 11:09
    stanislaw1954
    Poziom 41  

    Przed ewentualną regulacją presostatu/hydrostatu, do sprawdzenia czystość węży miedzy tym urządzeniem,a resztą pralki(pompką i bębnem).

    0
  • #5 06 Lip 2011 13:24
    Stachserwis
    Poziom 28  

    Nie napisałem, że sprawdziłem przedmuch wężyka-to oczywiste. Usterka wystąpiła z dnia na dzień. Tam jest kilka punktów regulacji. Którym? A może zakupić nowy czujnik? Czy może mi ktoś wrzucić rozpiskę pinów hydrostatu?
    p-m $$

    0
  • #6 09 Lip 2011 20:55
    Stachserwis
    Poziom 28  

    Temat zamykam, pomogły ciemności. W niedoświetlonym pomieszczeniu ukazała się "jasność" z wnętrza programatora i... swąd. Dzięki Wam nabrałem doświadczenia w nowym dla mnie temacie.
    p-m $$

    0