Witam,jestem nowy na forum i wiem że tematy nawiewu w tych samochodach były już przerabiane ale nie trafiłem na odpowiedź likwidującą mój problem i proszę o wyrozumiałość. A zatem W moim wynalazku( gdyż jest to hgt ale nawiew taki sam jak w 1.2) zaniemogła wentylacja. Odpaliłem dziś autko by wyruszyć do wcześniej obranego celu, włączyłem nawiew na 4 bieg i zanim ruszyłem dmuchawa zamilkła
. Mój Elektryk jest zawalony robotą i kazał podjechać w przyszłym tygodniu a przy obecnej pogodzie bez nawiewu jeździć się nie da bo albo się piekę w słońcu albo będę parował w deszczu. Jako że trochę kapuje się na elektryce dobrałem się do tej dmuchawki, sterowanie z włącznika działa gdyż po podłączeniu próbówki pod + a drugim końcem do poszczególnych styków w kostce na każdym biegu lampka w próbówce zapalała się. Zastanawia mnie druga kostka z dwoma kablami bo nie jestem pewien jak tam jest, czy tam są dwa plusy??? czy tylko jeden a drugi jest od czegoś innego? i jak tak to od czego? Pytam ponieważ w jednym z tych kabli jest zasilanie plusowe a w drugim nie ma nic, podejrzewam że to może być przyczyną mojej awarii. No i jak oba powinny być + to gdzie szukać przerwy w zasilaniu? które bezpieczniki za nie odpowiadają? Z góry dzięki i pozdrawiam wszystkich