Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dział medycyna na Elektrodzie.

LeDy 11 Jul 2011 20:55 4759 20
    LeDy
    Level 43  
    Proponuję utworzenie nowego działu na Elektrodzie - Medycyna . Ponieważ dzięki podpowiedziom na Elektrodzie i.......... ( myślący inaczej, nie mający pojęcia) naprawiają telewizory, ustawiają anteny satelitarne, więc powstanie tego działu jest jak najbardziej potrzebne. Medycyna "na kasę chorych" nie daje sobie rady, więc Elektroda ją wyręczy. Można podzielić na działy - początkujący, zaawansowani, medycyna alternatywna, ..... no i ten najwyższy - specjaliści. Po uzyskaniu np. 100 pomógł będzie mógł udzielać na Elektrodzie porad jak przeprowadzić operację, jak robi się narkozę, gdzie i jaka długość cięcia, przeprowadzać diagnostykę, można podpierać się zdjęciami. Proszę o wypowiadanie się na ten temat.
    Tommy82
    Level 41  
    Wspaniały pomysł, zapominałeś jeszcze o dziale gdzie elektrodowicze doradzali by sobie rożne medykamenty. Po co chodzić do lekarza i zażywać coś co nie wiadomo czy pomoże lepiej zażyć coś co komuś innemu pomogło. No i koniecznie medycyna ludowa co prawda nie każdy ma piec chlebowy żeby na 3 zdrowaśki wskoczyć ale zawsze można coś pokombinować do jakiejś wędzarni wskoczyć czy coś. Ba albo nawet stworzyć jakiś substytut w sam raz do nowego sub-forum w dziale DIY DIY-medycyna. Gdzie można by prezentować właśnie takie urządzenia ale też inne jak magnetyzery do szamb i tym podobne.
    retrofood
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Szczególnym poważaniem i opieką należy objąć dział hydrauliki damskiej...
    Artur k.
    Admin of Audio group
    Ja mogę nawet doradzić pierwsze kuracje.
    Na odchudzanie polecam wizytę u stomatologa i wyrwanie ósemki. Mojej koleżance pomogło - schudła 6kg.
    Na kaszelek nie ma nic lepszego niż Xenna extra lub coś o podobnym działaniu. Zażyjcie sobie i spróbujcie po tym kaszlnąć.
    retrofood
    Artur k. wrote:
    J
    Na odchudzanie polecam wizytę u stomatologa i wyrwanie ósemki. Mojej koleżance pomogło - schudła 6kg.

Można też jeść rosół pałeczkami, jak Kitajcy.
    Madrik
    moderator of Robotics
    Longer1989 wrote:
    W sumie ja to bym był przeciwny temu działowi. Wyobraż sobie że idziesz gdzieś do powiedzmy lekarza i jesteś leczony sprzętem który naprawiał gość co nie ma o nim pojęcia tylko wyczytał coś na forum i po swojemu zrobił.

No właśnie - a tak nie ma ryzyka. Będzie projekt DIY tomografu, rentgena, defibrylatora itd...
    Wszystko specjaliści powiedzą jak zbudować. Sprawdzone i pewne! :D

A jakie wrażenie, jak już pójdziesz do lekarza... On ci mówi że to grypa, a ty mu wyciągasz skany i zdjęcie i pokazujesz co i jak.
    A jak by co, to szwagier pomoże. :D
    manekinen
    Level 29  
    Ok, ja mogę być moderatorem - znajomy mojego szwagra jest lekarzem - mam już pewne doświadczenie!

Wyobraźcie sobie posty... "pomocy, pociąłem i nie wiem jak to poskładać" i oczywiście źle zamieszczone obrazki ;)
    maniek1818
    Level 22  
    manekinen wrote:
    "pomocy, pociąłem i nie wiem jak to poskładać"
    ... albo
    Skąd wykombinować zamiennik wątroby?
    Ale może w DIY pojawiły by się konstrukcje, gdzie ATMEGA128 będzie potrafiła wysterować rękę :D
    Boje się tylko możliwości powstania tematu: Pochwal się co wykopałeś na cmentarzu.
    manekinen
    Level 29  
    maniek1818 wrote:
    Skąd wykombinować zamiennik wątroby?

Właśnie... części z odzysku... trzeba oddzielny dział "archeologia medyczna" czy coś w ten deseń ;)
    luke666
    Level 33  
    Wrzucam pierwszy projekt:

-Defibrylator
    Dział medycyna na Elektrodzie.

Jak ktoś chce to mogę narysować schemat ideowy i napisać krótką instrukcję obsługi.
    maniek1818
    Level 22  
    Kolega najwyraźniej naoglądał filmów z doktorem Frankenstein'em :D Ale niektóre konstrukcje DIY (cewki tesli) przypominają jego instalację do wskrzeszania.
    pudzianowski
    Level 28  
    Witam.
    ... i konkurs na najlepszy warsztat wygra sala operacyjna urządzona na zapleczu sklepu papierniczego. W dziale DIY furorę zrobi natomiast respirator zmajstrowany z pompki do roweru.
    Pozdrawiam.
    Mateusz.
    retrofood
    A ja spróbuję zrobić sztuczną nerkę ze starej pompki do akwarium i niewykorzystanych filtrów papierowych po zepsutym odkurzaczu...
    pudzianowski
    Level 28  
    Witam.
    Szałem miesiąca okaże się USG zrobione z kamerki internetowej.
    Pozdrawiam.
    Mateusz.
    badboy84
    Level 43  
    Jak byłem mały to często po "naprawie" jakiegoś urządzenia zostawały mi części ...

I co robić w takim przypadku?
    Artur k.
    Admin of Audio group
    badboy84 wrote:
    I co robić w takim przypadku?

Jak to co - Ty masz pojęcie ile kosztuje np. wątroba na czarnym rynku? :D
    Łukasz-O
    Admin of electroenergetics
    retrofood wrote:
    A ja spróbuję zrobić sztuczną nerkę ze starej pompki do akwarium i niewykorzystanych filtrów papierowych po zepsutym odkurzaczu...

Adam Słodowy :lol:
    A masz pomysł na wątrobę? ;)
    LeDy
    Level 43  
    A ja widzę , że ktoś , z moderatorów, pofatygował się i pousuwał posty. Może się ten mondrala odezwie? Nawet w koszu posprzątane. Gryzło, że było na dział Serwis RTV? Taka dyskusja to do du............ .

Moderated By Artur k.:

Kolego, jesteś tyle lat na forum, a nie wiesz jak sprawdzić kto moderował Twój temat? Sto tysięcy razy były podawane linki i co?
    Mam napisać do Ciebie tak, jak Ty piszesz do innych?

Póki co ostrzeżenie na podstawie:
    3.1.9. (4, 10.8, 10.4) Zabronione jest rozpowszechnianie treści ironizujących, prześmiewczych lub złośliwych, stanowiących przejaw braku szacunku do innych Użytkowników lub osób trzecich.

Anonymous
    Anonymous  
    LeDy
    Level 43  
    A ja o tym zapomniałem . Nic to pisanie oczywiście nie zmieniło. W dziale serwis nadal pomaga się wszystkim ........... a jeszcze większe są zaostrzenia w trzymaniu takich postów Moderatorzy piszą, że chcą się utrzymać na stołku, takie wymuszenia góry. Głową się muru nie przebije. Dzięki wszystkim za posty i temat zamykam.