Witam. Poczytałem trochę na elektrodzie i nie tylko odnośnie mikrokontrolerów - głownie atmega8, mam gotowy programator na LPT, teraz zamierzam wykonać programator na USB. Schemat znaleziony przeze mnie wydaje mi się odpowiedni(http://www.fischl.de/usbasp/bilder/usbasp_circuit.png),Jak narazie wykonałem projekt w eaglu do tego schematu(jeśli ten jest odpowiedni,), pościągałem programy które na pewno mi się przydadzą.
- AvrStudio
- WInAvr
- Eagle
-AvrDude
-POnyProg 2000
Jeśli któryś jest mi niezbędny ale te wymienione przeze mnie będą mi niepotrzebne prosiłbym o napisanie.
Problem w tym, że nie wiem w którym piszę program, za pomocą którego programu przerobie plik np. .bas lub . pas na bin lub hex, i którym programem zrzucam program do mikrokontrolera. A programu do atmegi, który miałby siedzieć w programatorze na USB też nie mogłem znaleźć.
Bardzo proszę o wyrozumiałość i pomoc.
Serdecznie pozdrawiam
Modecom601
- AvrStudio
- WInAvr
- Eagle
-AvrDude
-POnyProg 2000
Jeśli któryś jest mi niezbędny ale te wymienione przeze mnie będą mi niepotrzebne prosiłbym o napisanie.
Problem w tym, że nie wiem w którym piszę program, za pomocą którego programu przerobie plik np. .bas lub . pas na bin lub hex, i którym programem zrzucam program do mikrokontrolera. A programu do atmegi, który miałby siedzieć w programatorze na USB też nie mogłem znaleźć.
Bardzo proszę o wyrozumiałość i pomoc.
Serdecznie pozdrawiam
Modecom601