Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki Piekarnik pod zabudowę ?

rave8 15 Jul 2011 13:49 15915 17
Bosch
  • #1
    rave8
    Level 8  
    Witam
    Proszę o radę w kwestii piekarnika. Priorytetem ma być niezawodność:) Zaznaczam że nie jestem ekspertem w tej dziedzinie i kierowałem się wyposażeniem typu: prowadnice teleskopowe, kilka podstawowych funkcji.
    Koszt max do 2300zł. Zaznacze że piekarnik będzie dość często używany

    GORENJE (do końca nie jestem przekonany co do marki, ale ze względu na ciekawy design i przydatne wyposażenie uwzględniłem)
    Gorenje BO87ORAX
    Gorenje BO8640AX
    SAMSUNG (szczególnie polecany przez pracowników sklepów AGD, dużo bajerów, ale czy potrzebnych? Boję się trochę bo Samsung nie ma zbyt obfitego doświadczenia w produkcji piekarników. Chociaż jeszcze nie spotkałem negatywnej opinii)
    Samsung BQ1D6G144
    Samsung BT63TDBFGB
    BOSCH (prowadnice teleskopowe oddzielnie zakupywane)
    Bosch HBA 23B262E
    Bosch HBA23B261E
    SIEMENS
    Siemens HB43AT540E

    Podsumowanie
    Porównanie wszystkich

    ...z góry dziękuje za poświęcenie czasu
  • Bosch
  • #2
    arkwyl
    Level 22  
    Wg mnie najlepszy model to będzie model marki gorenje. Może marka nie jest bardzo wypromowana ale jest dosyć solidna.
  • Bosch
  • #3
    zwykły człek
    Level 20  
    Powinieneś jeszcze napisać do czego będziesz go tak często używał. Jeśli głównie do mięs, co ciągnie za sobą duże zabrudzenia piekarnika warto pomyśleć o czyszczeniu pyrolitycznym. W tym przypadku jest tez ważne, żeby piekarnik miał koniecznie katalizator spalin. Jeśli jednak raczej będziesz pichcił ciasta to wystaczy Ci zwykła emalia ceramiczna.
  • #4
    grigori24
    Level 11  
    Ze względu na to że nie będzie gazu na nowym mieszkaniu ,szukam piekarnika elektrycznego do zabudowy w granicy cenowej 1.000zł - 1.200zł .
    Nie mam zielonego pojęcia co wybrać proszę o pomoc .
  • #5
    zwykły człek
    Level 20  
    Napisz do czego będziesz go używasz i jak często, a coś sie dobierze za rozsądne pieniądze.
  • #6
    grigori24
    Level 11  
    Piekarnik będzie używany rzadko to znaczy sporadycznie coś upiec , upichcić sobie jakiegoś kurolka na rożnie , pizza , mięsko , podgrzewanie potraw itp.
    Zaznaczam że do tej pory nie korzystamy często z piekarnika gazowego ale od czasu do czasu coś się tam pichci .:D
  • #7
    grigori24
    Level 11  
    Myślałem o Amice no wydaje mi się że do takiego pichcenia w zupełności wystarczy :?:
  • #8
    farys32
    Level 2  
    Do takiego użytku proponuje kombajn Samsunga FQ115T001.
    Co prawda 1700,- ale nie musisz kupować mikrofali.
    Dodatkowy zysk w przestrzeni kuchni.
  • #9
    grigori24
    Level 11  
    Szkoda że nie posiada rożna bo często robię kurolka .Chciałbym wszystko mieć jednej firmy indukcja - piekarnik - mikrofala .
  • #10
    nikagda
    Level 10  
    Podłączę się. Szukam piekarnika pod zabudowę, ale takiego większego - w tej chwili mam jakiś stary model Amici o pojemności 60 litrow, większość obejrzanych przeze mnie w sklepach miała 52-53 litry i nie mieściła dużej blachy na ciasto. Z piekarnika korzystam intensywnie - ciasta, mięsa, zapiekanki, pizza, chleb, często piekę kilka rzeczy na raz, więc termoobieg obowiązkowy. Cena najlepiej do 1800 PLN.
    Znajdę jakiś czy takie rzeczy to tylko w Erze?
  • #12
    discoket
    Level 11  
    Piekarnik który sprzędaję u siebie(własciciel) w naprawde w dużych ilosciach to Amica EBI 8562.Stosunek cena wyposazenie niezawodnosc wygrywa wszelkie porównania z konkurencją
  • #13
    grigori24
    Level 11  
    Dal nas w zupełności wystarczy nawet fajny produkt tylko że trzeba do tego dobrać indukcję .
  • #14
    gorenje2
    Level 10  
    @rave8, Gorenje BO8640AX, ma kilka istotnych zalet, jest on bowiem duży - pojemność BigSpace (czyli aż 65 l) opcja super-size zapewnia dużą powierzchnię pieczenia dodatkowo design linii HomeMADE – sprawia, że piekarnik ten posiada unikalny kształt wnętrza, dodatkowo wnętrze piekarnika pokryte jest emalią Eco Clean, która ułatwia jego czyszczenie.

    Gorenje BO87-ORA-X, również jest tak pojemny ale dodatkowo dzięki funkcji FastPreheat – nagrzewa się w ciągu 6 minut do 200°C – co sprawia, że przygotowanie posiłków jest bardzo szybkie. W dodatku model ten, wyposażony jest w termosondę - specjalny przyrząd pozwalający sprawdzić stopień upieczenia mięsa. Sondę należy wbić w mięso i nastawić na żądaną temperaturę. Wskaźnik na panelu sterowania piekarnika powiadomi Cię, kiedy mięso będzie gotowe.
  • #15
    maly kwiatuszek
    Level 1  
    Witam,
    podłączam się do tematu i również poszukuje dobrego piekarnika do zabudowy w rozsądnej cenie. Dużo piekę i gotuje wiec potrzebuje sprzętu wytrzymałego który będzie bezpieczny dla dzieci. Dziękuje wszystkim za pomoc:)
  • #16
    iron_man
    Level 9  
    W ogóle tutaj nie widzę piekarników firmy Whirlpool, a szkoda bo całkiem porządne modele robią i całkiem dobrze wypadają na tle konkurencji, szczególnie jeżeli chodzi o modele pod zabudowę. Cenowo też całkiem spoko (porównywałem tutaj: http://www.zadowolenie.pl/piekarniki)
  • #17
    Markus_j
    Level 2  
    Ja zastanawiam się nad dwoma modelami. Jeden Bosh, drugi Whirlpool. Pierwszy zachwyca mnie swoją powierzchownością. Drugi ma bardzo podobne funkcje, a jest znacznie tańszy. Przeglądam i porównuję piekarniki od kilku dni (http://www.123klik.pl/piekarniki) i mam już spory mętlik w głowie. Chyba za duży wybór. Byłyby dwa, trzy to człowiek od razu by wiedział co kupić.
  • #18
    MARCIN.SLASK
    Home appliances specialist
    Trzeba brać pod uwagę także, co zrobimy jak piekarnik za 1200zł po gwarancji się uszkodzi, a naprawa wyniesie ponad połowę ceny zakupu.
    Dla osób, którzy nie mają dużo gotówki, na nieprzewidziane drogie naprawy, polecam proste piekarniki (bez elektroniki).