Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Jaki Piekarnik pod zabudowę ?

rave8 15 Lip 2011 13:49 15417 17
  • #1 15 Lip 2011 13:49
    rave8
    Poziom 7  

    Witam
    Proszę o radę w kwestii piekarnika. Priorytetem ma być niezawodność:) Zaznaczam że nie jestem ekspertem w tej dziedzinie i kierowałem się wyposażeniem typu: prowadnice teleskopowe, kilka podstawowych funkcji.
    Koszt max do 2300zł. Zaznacze że piekarnik będzie dość często używany

    GORENJE (do końca nie jestem przekonany co do marki, ale ze względu na ciekawy design i przydatne wyposażenie uwzględniłem)
    Gorenje BO87ORAX
    Gorenje BO8640AX
    SAMSUNG (szczególnie polecany przez pracowników sklepów AGD, dużo bajerów, ale czy potrzebnych? Boję się trochę bo Samsung nie ma zbyt obfitego doświadczenia w produkcji piekarników. Chociaż jeszcze nie spotkałem negatywnej opinii)
    Samsung BQ1D6G144
    Samsung BT63TDBFGB
    BOSCH (prowadnice teleskopowe oddzielnie zakupywane)
    Bosch HBA 23B262E
    Bosch HBA23B261E
    SIEMENS
    Siemens HB43AT540E

    Podsumowanie
    Porównanie wszystkich

    ...z góry dziękuje za poświęcenie czasu

    0 17
  • #2 18 Lip 2011 17:39
    arkwyl
    Poziom 23  

    Wg mnie najlepszy model to będzie model marki gorenje. Może marka nie jest bardzo wypromowana ale jest dosyć solidna.

    0
  • #3 19 Lip 2011 13:08
    zwykły człek
    Poziom 20  

    Powinieneś jeszcze napisać do czego będziesz go tak często używał. Jeśli głównie do mięs, co ciągnie za sobą duże zabrudzenia piekarnika warto pomyśleć o czyszczeniu pyrolitycznym. W tym przypadku jest tez ważne, żeby piekarnik miał koniecznie katalizator spalin. Jeśli jednak raczej będziesz pichcił ciasta to wystaczy Ci zwykła emalia ceramiczna.

    0
  • #4 23 Lip 2011 23:43
    grigori24
    Poziom 10  

    Ze względu na to że nie będzie gazu na nowym mieszkaniu ,szukam piekarnika elektrycznego do zabudowy w granicy cenowej 1.000zł - 1.200zł .
    Nie mam zielonego pojęcia co wybrać proszę o pomoc .

    0
  • #5 24 Lip 2011 12:17
    zwykły człek
    Poziom 20  

    Napisz do czego będziesz go używasz i jak często, a coś sie dobierze za rozsądne pieniądze.

    0
  • #6 24 Lip 2011 22:24
    grigori24
    Poziom 10  

    Piekarnik będzie używany rzadko to znaczy sporadycznie coś upiec , upichcić sobie jakiegoś kurolka na rożnie , pizza , mięsko , podgrzewanie potraw itp.
    Zaznaczam że do tej pory nie korzystamy często z piekarnika gazowego ale od czasu do czasu coś się tam pichci .:D

    0
  • #7 29 Lip 2011 20:46
    grigori24
    Poziom 10  

    Myślałem o Amice no wydaje mi się że do takiego pichcenia w zupełności wystarczy :?:

    0
  • #8 29 Lip 2011 21:17
    farys32
    Poziom 2  

    Do takiego użytku proponuje kombajn Samsunga FQ115T001.
    Co prawda 1700,- ale nie musisz kupować mikrofali.
    Dodatkowy zysk w przestrzeni kuchni.

    0
  • #9 29 Lip 2011 22:22
    grigori24
    Poziom 10  

    Szkoda że nie posiada rożna bo często robię kurolka .Chciałbym wszystko mieć jednej firmy indukcja - piekarnik - mikrofala .

    0
  • #10 05 Sie 2011 10:01
    nikagda
    Poziom 9  

    Podłączę się. Szukam piekarnika pod zabudowę, ale takiego większego - w tej chwili mam jakiś stary model Amici o pojemności 60 litrow, większość obejrzanych przeze mnie w sklepach miała 52-53 litry i nie mieściła dużej blachy na ciasto. Z piekarnika korzystam intensywnie - ciasta, mięsa, zapiekanki, pizza, chleb, często piekę kilka rzeczy na raz, więc termoobieg obowiązkowy. Cena najlepiej do 1800 PLN.
    Znajdę jakiś czy takie rzeczy to tylko w Erze?

    0
  • #12 21 Sie 2011 07:51
    discoket
    Poziom 10  

    Piekarnik który sprzędaję u siebie(własciciel) w naprawde w dużych ilosciach to Amica EBI 8562.Stosunek cena wyposazenie niezawodnosc wygrywa wszelkie porównania z konkurencją

    0
  • #13 21 Sie 2011 23:46
    grigori24
    Poziom 10  

    Dal nas w zupełności wystarczy nawet fajny produkt tylko że trzeba do tego dobrać indukcję .

    0
  • #14 23 Sie 2011 14:27
    gorenje2
    Poziom 10  

    @rave8, Gorenje BO8640AX, ma kilka istotnych zalet, jest on bowiem duży - pojemność BigSpace (czyli aż 65 l) opcja super-size zapewnia dużą powierzchnię pieczenia dodatkowo design linii HomeMADE – sprawia, że piekarnik ten posiada unikalny kształt wnętrza, dodatkowo wnętrze piekarnika pokryte jest emalią Eco Clean, która ułatwia jego czyszczenie.

    Gorenje BO87-ORA-X, również jest tak pojemny ale dodatkowo dzięki funkcji FastPreheat – nagrzewa się w ciągu 6 minut do 200°C – co sprawia, że przygotowanie posiłków jest bardzo szybkie. W dodatku model ten, wyposażony jest w termosondę - specjalny przyrząd pozwalający sprawdzić stopień upieczenia mięsa. Sondę należy wbić w mięso i nastawić na żądaną temperaturę. Wskaźnik na panelu sterowania piekarnika powiadomi Cię, kiedy mięso będzie gotowe.

    0
  • #15 29 Sie 2011 13:08
    maly kwiatuszek
    Poziom 1  

    Witam,
    podłączam się do tematu i również poszukuje dobrego piekarnika do zabudowy w rozsądnej cenie. Dużo piekę i gotuje wiec potrzebuje sprzętu wytrzymałego który będzie bezpieczny dla dzieci. Dziękuje wszystkim za pomoc:)

    0
  • #16 19 Sty 2012 15:21
    iron_man
    Poziom 8  

    W ogóle tutaj nie widzę piekarników firmy Whirlpool, a szkoda bo całkiem porządne modele robią i całkiem dobrze wypadają na tle konkurencji, szczególnie jeżeli chodzi o modele pod zabudowę. Cenowo też całkiem spoko (porównywałem tutaj: http://www.zadowolenie.pl/piekarniki)

    0
  • #17 25 Sty 2012 14:00
    Markus_j
    Poziom 2  

    Ja zastanawiam się nad dwoma modelami. Jeden Bosh, drugi Whirlpool. Pierwszy zachwyca mnie swoją powierzchownością. Drugi ma bardzo podobne funkcje, a jest znacznie tańszy. Przeglądam i porównuję piekarniki od kilku dni (http://www.123klik.pl/piekarniki) i mam już spory mętlik w głowie. Chyba za duży wybór. Byłyby dwa, trzy to człowiek od razu by wiedział co kupić.

    0
  • #18 25 Sty 2012 14:14
    MARCIN.SLASK
    Specjalista AGD

    Trzeba brać pod uwagę także, co zrobimy jak piekarnik za 1200zł po gwarancji się uszkodzi, a naprawa wyniesie ponad połowę ceny zakupu.
    Dla osób, którzy nie mają dużo gotówki, na nieprzewidziane drogie naprawy, polecam proste piekarniki (bez elektroniki).

    0