Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therewp123456 wrote:Poprzez wypadek losowy związany z utratą zatrudnienia jestem zmuszony szukać oszczędności
wp123456 wrote:OK, bardzo dziękuję za pomoc. Wrzucam zdjęcie bezpieczników i bardzo proszę o podpowiedzi oraz porady.
wp123456 wrote:[..]proszę o podpowiedzi oraz porady.
marcin833 wrote:U mnie elektryk użył fabrycznego przewodu 4x1,5 mm2 i działa dobrze
retrofood wrote:marcin833 wrote:U mnie elektryk użył fabrycznego przewodu 4x1,5 mm2 i działa dobrze
Wszystko do czasu. Proces starzenia się izolacji w lekko podwyższonej temperaturze nie jest gwałtowny, tylko przyspieszony. Przewodu 1,5 mm² nie zabezpiecza się bezpiecznikem 16A.
marcin833 wrote:Naprawdę ?Widać producent dopuszcza stosowanie bezpiecznika 16A na przewodzie 1,5 mm2
Gadimex wrote:Dom buduję sam, wszystko robię sam. Płytę podłączyłem sam, wszystko działało 1,5 roku super. Zero N było odłączone - szlak ją trafił.
Gadimex wrote:Ponieważ to połączenie (zakreślone ołówkiem) jest przewidziane do sieci 3x220-240V międzyfazowo a w Polsce najczęściej jest 400 V miedzyfazami.I w twoim przypadku właśnie czwarte rozwiązanie jest prawidłowe(bez użycia trzeciej fazy). Ale to niestety jest tak ,jak nie chce się przynajmniej skonsultować z elektrykiem.Po podpięciu L1, L2, L3 i PE, Zero N było odłączone - szlak ją trafił.