Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak wyprowadzić daną typu float w API?

achilles 20 Nov 2004 01:40 998 1
  • #1
    achilles
    Level 15  
    Mam problem, do tej pory jak chciałem wyświetlić w swojej apliakcje jakieś dane, to używałem funkcji wsprintf. Do tej pory zwykle to były integery, chciałem tak samo zrobić z daną typu float ale nie działa. Wyczytałem, że w w/w funkcji nie można użyć specyfikatora formatowanie %f tak jak można to np zrobić w funkcji printf.
    Czy ma ktoś pomysł jak to zrobić? JAkiej innej funckji użyć?
    Mógłbym chyba się pobawić w dzilenie bez reszty i z resztą, potem pomnożenie tej reszty i podzielenie jej znowu, przez co bym uzyskał wartość po przecinku ale musi być chyba łatwiejszy sposób.
  • #2
    Gavian
    Level 14  
    Ja to robie tak:
    Code:

    char temp[20];    // bufor na naszą liczbe float zamienioną na ASCII
    sprintf (temp, "%f", liczba_float);
    SetWindowText(hWnd, temp);


    Pozdrawiam.