Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Infinity REF1260 czy PB s12 + Hifonics Crunch GTS-2175 czy CARPOWER HPB-1502

Osieem 18 Jul 2011 13:59 2994 14
    Osieem
    Level 9  
    Doradzcie jakie polaczeniae lepiej bedzie sie spisywac. Z góry dziekuje za opinie i propozycje POZDRAWIAM.
    suzuki.gsx
    Level 23  
    Do podanego przez Ciebie głośnika bardziej odpowiedni będzie ten crunch gts mocy nigdy za wiele, przynajmniej lepsza kontrola nad przetwornikiem. :D
    Osieem
    Level 9  
    W ogole wedlug Ciebie to dobry dobor? Szczerze ja sie na tym nie znam, wiem tyle co przeczytalem tutaj na forum. Dobieram to 2 dni i juz mnie oczy bola od czytania. a Czy tego jbl'a nie stac na wieksza jakos?
    suzuki.gsx
    Level 23  
    A do czego kolega potrzebuje ten głośniczek, ja tylko odpowiadam na twoje poprzednie pytanie. :D
    Osieem
    Level 9  
    Do autka hondy civiva 96'r. Mam teraz wakacje i znalazlem na ten okres prace, chialem sprawic sobie taki maly prezencik, lecz nie wiem czym kierowac sie w kupnie takich sprzetow. Zapytam jeszcze o Power bass S-12 bedzie lepszy od tego infinity pod tym wmacniaczem Crunch'a?
    suzuki.gsx
    Level 23  
    Pytałem do czego będziesz używał tego głośnika, ale w zasadzie już mi odpowiedziałeś.
    Co do power basa ufam mu bardziej niż infinity lub jbl, najlepszą opcją dla Ciebie będzie odsłuch. :D
    Osieem
    Level 9  
    Slucham roznej muzyki techno ale HH tez sie zdarza. Nie mam mozliwosci odsluchania niestety. Jezeli bardziej ufasz pb to wybieram jego ale teraz kwestia wzmacniacza czy lepszy bedzie ten carpower 1502 czy zostac przy tym Crunch GTS-2175 ?
    powerbass ma 300w rms ten crunch zasili go 350w rms (przynajmniej tak pisza) a carpower 500w rms. Nie bedzie dla nie go za duzo te 500w, nie spali glosniczka czy cos?
    suzuki.gsx
    Level 23  
    Ja wybrał bym crunch, ale decyzja należy do Ciebie.:D
    Osieem
    Level 9  
    Okey, decyzja podjeta powerbass s12 + Crunch GTS-2175.
    Bardzo dziekuje za pomoc ! Pozdrawiam ; )
    strusiek2004
    Level 10  
    Witam. Pozwolicie że się dołączę do dyskusji. A raczej przyszedłem z prośbą o pomoc. Mam Mitsubishi carisma 98 r 1.6 16v. kupiłem do niego wzmacniacz PEIYING PY-B2H76R dane techniczne 2-kanałowy wzmacniacz samochodowy
    Końcówka mocy MOSFET
    Moc szczytowa 2000W
    Klasa wzmacniacza AB

Całkowita Moc RMS: 200W
    Ilość kanałów: 2
    Moc RMS dla 4 Ohm: 200W
    Moc RMS dla 4 Ohm - ilość kanałów: 2
    Moc RMS dla 2 Ohm: 300W
    Moc RMS dla 2 Ohm - ilość kanałów: 2
    Moc pomostowa RMS: 500W
    Moc pomostowa RMS - ilość kanałów: 1
    Minimalna impedancja (niezmostkowany): 2 Ohm
    Minimalna impedancja (zmostkowany): 2 Ohm
    Pasmo przenoszenia: 20Hz
    Impedancja wejściowa: 15k Ohm
    Stosunek sygnału do szumów: 90 dB

Separacja kanałów: 50 dB
    Zniekształcenie THD: 0.08%
    Zniekształcenie IMD: 0.08%
    Zdalne sterowanie basem: 0.2V - +6V
    Filtr górnego pasma: 45Hz - 300Hz
    Podbicie basu: 0dB - +12dB
    Filtr dolnego pasma: 45Hz - 300Hz
    Bezpiecznik: 3 x 25A
    Głębokość: 470mm
    Wysokość: 56mm
    Szerokość: 250mm
    i di tego głośnik KENWOOD KFC-W3013

300 mm subwoofer
    system dwumagnesowy
    dwie możliwości montażu: zewnętrznie i wewnętrznie
    stainless coated cone
    High-Roll Rubber
    Super Linear Spider
    posrebrzane złącza
    Pozostałe:

max moc szczytowa: 1200W
    max moc wejściowa : 800W
    znamionowa moc wejściowa: 400W
    czułość: 86 dB/W/m
    impedancja 4 Ohm
    pasmo przenoszenia: 34-300 Hz
    wymiary: 326 x 326 x 170,5 mm
    głębokość MONTAZOWA: 153 mm
    zalecana objętość skrzyni: zamknięta - 35,4 l, otwarta – 42,5 l
    średnica otworu montażowego 279,3 mm
    w zestawie części montażowe
    waga 6300 g
    waga magnesu: 1780 g
    i teraz nie wiem jakie kabke prondowe kupić... Czy wystarczą 20mm2 czy trzeba grubsze? prosze pomóżcie.
    strusiek2004
    Level 10  
    A to dzięki wielkie. A jak bym w przyszłości chciał kupić jeszcze głośniki średnio tonowe i jeszcze jeden wzmacniacz do nich to zapewne będę musiał kupić kondensator wraz z rozdzielaczem? I czy nie bendę musiał kupować grubszych kabli?
    Zenek1988
    Level 28  
    Jeśli myślisz o drugim wzmacniaczu to daj 25mm2. Będzie w sam raz. Kondensator będzie zbędny. Kupisz wtedy rozdzielacz i możesz podłączać 2 wzmacniacze. Tylko pamiętaj że za rozdzielaczem powinny być bezpieczniki(lub w rozdzielaczu to takie też są).
    strusiek2004
    Level 10  
    No właśnie przeglądałem trochę przewody na allegro i właśnie widziałem takie rozdzielacze tylko gorzej z przewodami 25mm, bo nie widziałem takich na allegro. ale kable napewno gdzieś znajdę. A bezpieczniki za to najlepiej 60A czy 80 A?
    Zenek1988
    Level 28  
    Przy aku 80A. W rozdzielaczu możesz dać 60A dla peiyinga a drugi w zależności jaki to będzie wzmacniacz ale jak zwykła 2-kanałówka średniej mocy to 20A pewnie styknie.