logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DEH-2200UB - wyłącza dźwięk przy więkej głośności.

18 Lip 2011 21:49 1615 9
REKLAMA
  • #1 9732902
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 9732981
    mattipl
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    Mam to samo radyjko i u mnie problem był w akumulatorze a dokładnie pomyliłem przewody od zasilania i od zasilania stacyjki;)

Zamoeń te dwa przewody i powinno być ok. Dzieje się tak (wg. mnie) Ponieważ na przewodzie sygnału ze stacyjki że jest zapłon nie ma takiej wydajności prądowej i radio dostaje za mało "mocy" i się resetuje.

Mam nadzieję, że <pomogłem>
  • #3 9733048
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 9733842
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    Proponuję najpierw sprawdzić radyjko na stole. Sprawdzić jaki prąd pobierają podczas głośniejszego grania na jakiś pewnym testowym głośniku. Później podłączyć chociaż jeden z głośników zakupionych. Jeśli usterka będzie się powtarzała na głośniku testowym jak i na zakupionych - to uszkodzone jest radio - możliwe że układ zabezpieczający wyłącza. Jeśli natomiast na stole z podpiętymi głośnikiem testowym jak i zakupowym jest dobrze , proponuję sprawdzić przewody zasilające ( zbyt mały przekrój) oraz przewody głośnikowe.
  • REKLAMA
  • #5 9733942
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 9734004
    Artur k.
    Ocena: 1692
    Nic nie zamieniaj, Kolega mattipl wprowadza Cię w maliny!
    Kable głośnikowe nie mogą być połączone z karoserią (tak się nazywa obudowa samochodu), jeśli są - to masz przyczynę.
  • REKLAMA
  • #7 9734008
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 9734035
    Artur k.
    Ocena: 1692
    Wyjmij radio i sprawdź czy bardzo się nagrzewa w okolicach końcówki mocy jak ustawisz wyższy poziom głośności. Radio powinno być mocno ciepłe, ale bez przesady.
    Wygląda mi to na częściowe na którymś głośniku, lub właśnie gdzieś któryś z przewodów dotyka do masy pojazdu. Może linki doprowadzające stykają się z koszem głośnika, a ten siłą rzeczy z karoserią?

Szukaj, nikt za Ciebie tego nie zrobi.
  • #9 9734839
    dzimi
    Ocena: 1285
    Gdyby Autor tematu zamiast pisać kolejne posty, cokolwiek by zrobił przy tym radyjku to może i było by po temacie. A tak dalej piszemy, piszemy, i końca problemu nie widać. W swoim poście już nakierowałem do sposobu diagnozy uszkodzenia, jak widać może wreszcie Artur w swoim poście skłoni do jakiegokolwiek działania.
  • #10 9734979
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z radiem Pioneer DEH-2200UB, które wyłącza dźwięk przy głośności powyżej 40-50% po wymianie głośników na Blaupunkt. Inni uczestnicy dyskusji zasugerowali sprawdzenie połączeń zasilających oraz przewodów głośnikowych, a także przetestowanie radia na stole z głośnikiem testowym. Użytkownik odkrył, że problemem było przebicie w prawym głośniku, co powodowało wyłączanie dźwięku. Po poprawnym zamocowaniu głośnika problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA