Mam względnie "nowoczesny" Samsung S7220. Niestety pomimo swej dużej wewnętrznej pamięci (112 MB) nie nadaje się do archiwizowania SMSów ponieważ ma limit pojemności 500 sztuk. Teoretycznie można w wiadomościach tworzyć swoje własne katalogi/foldery i przesuwać do nich SMSy ale takie działanie niestety nie zwalnia zajętych miejsc z tego limitu 500 sztuk. Tak więc żeby móc archiwizować wszystkie SMSy trzeba je przenieść na inną komórkę i tu na szczęście jest plus dla samsunga bo pozwala na przesuwanie SMSów pomiędzy kartą SIM a pamięcią wewnętrzną. Przesuwam więc SMSy w skrzynce odbiorczej z pamięci wewnętrznej na kartę SIM, przekładam kartę SIM do Siemensa C65 i w Siemensie SMSy przesuwam do archiwum i tu nie ma żadnych problemów. Niestety przy wiadomościach wysłanych już tak różowo nie jest. Kiedy przesuwam SMS wysłane to pojawia się problem z utratą atrybutu "daty i godziny wysłania". W pamięci wewnętrznej jest SMS który został wysłany i jest przy nim zapisany atrybut "data i godzina wysłania", przesuwam ten SMS z pamięci wewnętrznej na kartę SIM i ten atrybut nadal jest i jest prawidłowy ale gdy przełożę kartę SIM do Siemensa i go uruchomię to w Siemensie przy tym SMSie przesuniętym z wiadomości wysłanych w Samsungu jest zmieniona data i godzina, zamiast oryginalnej daty i godziny w której ten SMS został wysłany to jest data i godzina ostatniego uruchomienia Siemensa.
W związku z tym mam pytanie: Czy to Samsung zapisuje tego SMSa na karcie SIM z jakimiś błędami czy może to Siemens źle odczytuje/interpretuje atrybuty tego SMSa? Jak zmusić obie komórki do tego żeby SMSy wysłane były przenoszone bez błędu utraty orginalnej daty i godziny wysłania?
P.S.:
Podejrzewam że można by było archiwizować SMSy w Samsungu na karcie pamięci ale niestety nie mogę się o tym przekonać bo ten samsung ma jakąś usterkę w wyniku której nie obsługuje karty pamięci i niestety jest już po gwarancji więc darmowej naprawy nie będzie
W związku z tym mam pytanie: Czy to Samsung zapisuje tego SMSa na karcie SIM z jakimiś błędami czy może to Siemens źle odczytuje/interpretuje atrybuty tego SMSa? Jak zmusić obie komórki do tego żeby SMSy wysłane były przenoszone bez błędu utraty orginalnej daty i godziny wysłania?
P.S.:
Podejrzewam że można by było archiwizować SMSy w Samsungu na karcie pamięci ale niestety nie mogę się o tym przekonać bo ten samsung ma jakąś usterkę w wyniku której nie obsługuje karty pamięci i niestety jest już po gwarancji więc darmowej naprawy nie będzie