Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toshiba 32AV500P brak dĽwięku w HDMI 1

damian7154 20 Jul 2011 23:11 4493 5
  • #1
    damian7154
    Level 2  
    Witam. Mam problem z telewizorem Toshiba 32AV500P. Otóż: mam 2 sprzęty podpięte pod HDMI: xboxa i dekoder do telewizji cyfrowej.
    Telewizor ma 2 wyj¶cia HDMI. Pod jedynk± nie ma dĽwięku. Sprzęty s± 2, działaj±ce jest tylko jedno: HDMI 2. Teraz za każdym razem jak chcę pograć muszę odł±czać dekoder i analogicznie gdy chcę poogl±dać TV muszę odł±czać konsolę. W takim wypadku po pewnym czasie może mi się co¶ poluzować. Teraz pytanie: co może być przyczyn± braku dĽwięku? Gdzie ewentualnie poszukać? Poproszę o jakie¶ wskazówki.
  • #3
    damian7154
    Level 2  
    Kolego wielkie dzięki teraz wszystko idealnie chodzi! Tylko czy teraz dĽwięk na HDMI 1 nie będzie gorszy niż na HDMI 2? Mimo, że ustawiłem na cyfrowy?
  • #4
    JCK
    Level 25  
    Teraz masz na obu cyfrowy.
    No, ale je¶li założyć, że na ¶wiecie nie ma dwóch idealnych, takich samych rzeczy, to tak :-)
  • #5
    lamer.
    Level 33  
    damian7154 wrote:
    Tylko czy teraz dĽwięk na HDMI 1 nie będzie gorszy niż na HDMI 2? Mimo, że ustawiłem na cyfrowy?

    Je¶li ucho masz "cyfrowe" to na pewno wyczujesz różnicę. :D
    Boże kochany, jakie ludzie maja problemy.....
  • #6
    jerzy_d
    TVs specialist
    damian7154 wrote:
    Kolego wielkie dzięki teraz wszystko idealnie chodzi! Tylko czy teraz dĽwięk na HDMI 1 nie będzie gorszy niż na HDMI 2? Mimo, że ustawiłem na cyfrowy?

    Na pewno uslyszysz to z telewizora...