Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kolumny w starym stylu do mocnego wzmacniacza

adekmenti 21 Jul 2011 15:05 1725 14
Wago
    adekmenti
    Level 10  
    Witam. Poszukuję dobrego sprzętu w starym stylu do 250zł (dwie kolumny). Zamierzam je podpiąć do amplitunera philips F4212 czyli kolumny 8 ohmowe +/- 70w.
    Raczej do muzyki elektronicznej w pokoju 20m2. Mam na oku TONSILE: Alton 80 , Space '86 i Blues 150. Które z nich są najlepsze? A może jakiś nowy sprzęt? Prosze o podpowiedź.
    PS. Kolumny będą wspierały moje własne kolumny na głośnikach GD 10/10/1 i GDN 25/80/1 bez zwrotnicy.

LINKI:
    http://allegro.pl/tonsil-alton-80-gratis-czesc-systemu-5-0-i1710406008.html
    http://allegro.pl/kolumny-glosnikowe-blues-150-tonsil-i1720914444.html
    http://allegro.pl/kolumny-glosnikowe-tonsil-space-86-warto-i1728474331.html
  • Wago
    telecaster1951
    Moderator of Acoustics
    Ja bym polecał Altony, ale na pewno nie te z aukcji. To już z oryginalnymi kolumnami, ma mało wspólnego, nieoryginalne membrany, z gumowym zawieszeniem, zniszczyły brzmienie kolumn.
    Jeśli dołożyłbyś stówę to polecam te z tej aukcji 1723162689.
    adekmenti wrote:
    GD 10/10/1 i GDN 25/80/1 bez zwrotnicy.

Jaki sens ma to połączenie ?
    adekmenti
    Level 10  
    Raczej nie dołożę:cry:. Nie wiem czy bym nadszarpnął dodatkowe 50zł. A co do połączenia po prostu chciałem przeznaczyć pieniądze na kolumny a głośniki znalazłem. Może kiedyś ulepszę konstrukcję; z resztą musze jeszcze kiedyś kupić tuby bassreflex bo ciśnienie przechodzi w miejscach łączenia płyt i przez dziurki od kabli .:D
    A co powiecie o jakiś zagranicznych firmach? Może jakiś nowy asortyment? Byle żywotny..
  • Wago
    Uzytkowinik19
    Level 38  
    Oryginalnych regenerowanych Altonów 80 szukaj, te swoje "kolumny" sprzedać możesz na części.
    telecaster1951
    Moderator of Acoustics
    adekmenti wrote:
    musze jeszcze kiedyś kupić tuby bassreflex bo ciśnienie przechodzi w miejscach łączenia płyt i przez dziurki od kabli
    Dołożenie tunelu, w takim wypadku nic nie da. Każda kolumna musi być szczelna. Mniejsza o to, dobór głośników jest fatalny. Sprzedaj to, bo bardziej to kaleczy słuch, niż gra.
    Sprzedasz to i będziesz miał, brakujące pieniądze.
    wariato
    Level 43  
    W starym stylu proponuję jeszcze zestawy np ZgC 40-8-580, ZG-30C, ZG-40C i wspomniane Alton/Mildton 80. Wszak do twoich preferencji i wielkości pomieszczenia Mildton 80 to chyba najlepsze wyjście.
    Dj MaTii
    Level 15  
    Ja także polecam ci altony 80. Sam je posiadam i jestem z nich bardzo zadowolony. :D
    pleione
    Level 10  
    W starym stylu, mocne i niezniszczalne Supersound S-150 ale ciężko kupić, albo polski (nie do końca polski) bliźniaczy zestaw Diora zgb100/8/907 altony biją na łeb.
    User removed account
    User removed account  
    pleione
    Level 10  
    Akurat nie z Baltic 50, jak już to z 90, a dekle zostaw dla siebie.
    User removed account
    User removed account  
    ahas1
    Level 14  
    Podpinam się pod wypowiedź że Mildton 80 zagrają najlepiej.
    User removed account
    User removed account  
    adekmenti
    Level 10  
    Cóż temat chyba zamykam skoro kolumny kupione. Wybór padł na MILDTONY 70 dla ciekawskich za 220zł. Bardzo dziękuje wszystkim za propozycje, jednak nie było ciekawych ofert (nieoryginalne głośniki,brak głośników :) jedna kolumna zamiast zestawu, lub sprzedawca upuszcza na moich oczach altusy 70 ze schodów ;( ) Pozdrawiam.