Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kosiarka silnik Tecumseh Ventage 35 pulsowanie obrotów

monekx 21 Jul 2011 22:46 7615 9
    monekx
    Level 14  
    Witam.
    Silnik Tecumseh Ventage 35.
    Obroty pulsują tzn. silnik jakby się dusił, potem nagle dostaje wysokie obroty i znowu się dusi i tak w kółko jednostajnie. cykl trwa około 1 sekundy.
    Jak zatkam mniej więcej 80% dolotu dłonią obroty są takie jakie powinny być.
    Gaźnik wyczyszczony, klin sprawdzony, nóż wyważony, wał prosty, nie łapie lewego powietrza, nie jest zatarta, pierścienie ok, uszczelka pod głowica nowa, świeca nowa(stara okopcona na czarno), bak filtr paliwa zbiornik i wężyk paliwowy wyczyszczone, paliwo świeże.
    Ręce opadają.
    Anonymous
    Anonymous  
    monekx
    Level 14  
    Tzn wykręcić tą dysze która jest jak gdyby w tej rurce po środku pływaka? Dysze z śrubą na klucz o11 i cały gaźnik odkręcałem i czyściłem 3 razy.
    Anonymous
    Anonymous  
    monekx
    Level 14  
    Nawet przetykałem je delikatnie cieniutkim drucikiem i dalej tak samo. zastanawia mnie dlaczego po przytkaniu dolotu powietrza do gaźnika zaczyna pracować na prawidłowych obrotach bez żadnych problemów.
    Anonymous
    Anonymous  
    monekx
    Level 14  
    Jutro przyjrzę się ośce i podmienię gaźnik z innego sprzętu. Dam znać jak poszło.
    monekx
    Level 14  
    Ośka jest okej. podmieniłem gaźnik i działa jak należy. gaźnik zostawię ten sprawny, ale dziwi mnie czemu ten stary nie pracuje tak jak powinien.
    Anonymous
    Anonymous  
    helena33
    Level 27  
    Witam. Ja rozwiercam zawsze w takim przypadku dysze, najpierw wiertłem 0,7mm jeśli nie skutkuje max o,8mm i ma być ok.
    W kilku przypadkach miałem taki ból z tym maleńkim oringiem na tej dyszy, ale wtedy zazwyczaj podlewało.