Witam
Zastanawiam się nad modelem Bosch WAE 2039 KPL bardzo popularny obecnie w sklepach ,czy jednak ma rozbieralny zbiornik i wymienne łożyska może ktoś mial do czynienia?
Contact the author of the topic by Private Message (PM icon).
Witam
Zastanawiam się nad modelem Bosch WAE 2039 KPL bardzo popularny obecnie w sklepach ,czy jednak ma rozbieralny zbiornik i wymienne łożyska może ktoś mial do czynienia?
Witam, powiedzcie Panowie jak wyglada z jakoscia chwalonych przez niektorych pralek Hotpoint-Ariston: "WMG 722 PL", "WMD 722B EU" albo tez "WMD 843BS EU"? Sa one bardzo ciche a producent daje 10lat gwarancji na silnik do konca stycznia. Czyzby Ariston poprawil sie z silnikami a te pralki mialy juz wymienne łożyska? Bede wdzieczny za podpowiedz!
Pralka Elektrolux EWS106410w z numerem Prod No 914529124[01[ ma nierozbieralny zbiornik na to trzeba zwrócić uwage przy kupnie nie na model.Mam taką po półtora roku użytkowania poszedł simering.
Zastanawialem sie kiedys powaznie nad AEG L70270VFLP ktory ma beben "ProTex", ktory mniej niszczy ubrania, ale gdzies czytalem, ze maj ona nierozbieralny beben. Identycznie wygladajacy beben maja pralki LG i dodatkowo odpada kwestia naprawy szczotek (bo ich nie ma) i sa cichsze niz AEG czy Elektrolux. Ciekawy jest tu model F1092QD za stosunkowo niska cene ale czy ma rozbieralny beden tego nie wiem. Moim zdaniem nie powinnien byc gorszy od tego AEG. Najwiekszy wada to jesli ktos ma male dzieci, ktore lubia sie bawic przyciskami, bo ponoc kazdy program po zatrzymaniu trzeba uruchomic od poczatku i nie wiem, czy jest mozliwosc wlaczania samego wirowania bez plukania, co tez jest czasem przydatne.
Technologicznie, moim zdaniem, pralki LG sa najlepsze w tym momencie (za porownywalnej Samsunga tej samej klasy z silnikiem 3fazowym trzeba dac kilkaset zl wiecej) ale ktos wponinal w innm poscie, ze LG w niektorych seriach sa wadliwe programatory, ktore lubia padac.
Trafiłem na ten wątek, bardzo mnie zaciekawił zajmuję się agd od kilku ładnych lat i muszę sie przyznać,że sam dokładnie nie wiem, zarys jakiś mam, jednak nie wszystkiego. Aktualnie siedzę na urlopie, ale jak tylko wrócę mam dostęp do praktycznie wszystkich modeli w aktualnej sprzedaży. Będę rozkręcał modele i spisywał specjalnie dla was stworzę listę modeli i producentów. Około 15 lutego będzie gotowa.
Trafiłem na ten wątek, bardzo mnie zaciekawił zajmuję się agd od kilku ładnych lat i muszę sie przyznać,że sam dokładnie nie wiem, zarys jakiś mam, jednak nie wszystkiego. Aktualnie siedzę na urlopie, ale jak tylko wrócę mam dostęp do praktycznie wszystkich modeli w aktualnej sprzedaży. Będę rozkręcał modele i spisywał specjalnie dla was stworzę listę modeli i producentów. Około 15 lutego będzie gotowa.
Nudzisz się?
To Ci powiem z góry, które są nierozbieralne i ułatwię zestawienie:
- wszystkie Whirlpool/Polar (frontloadery)
- wszystkie Ariston/Indesit (frontloadery)
- wszystkie Electrolux (fronloadery)
- niektóre Bosch/Siemens (z fabryk poza Łodzią, frontloadery)
- niektóre Beko (frontloadery, innych i tak nie produkują)
- niektóre Candy/Hoover (frontloadery)
Niektóre modele powyżej dwóch klocków za sztukę są rozbieralne, z uwagi na cenę zakupu. Nie jest to żadna prawidłowość, ale np. AEG z górnej półki zbiornik rozbieralny ma.
Masz już pogląd na sprawę. O poszczególne modele zadbaj sam. Wszak to krecia robota i mało popularna.
Życzę powodzenia.
PS. Dla ułatwienia. Nie rozbieraj Amica, Gorenje, LG, Samsung, bo tam wszystko jest wymienne.
Może coś pominąłem. I jeszcze nie rozdwajaj się na toploadery, bo to nie ma sensu. W każdym toploaderze łożyska są wymienne, natomiast gorzej jest z flanszami bębna, bo w niektórych nie da się wymienić, z uwagi na powyższe (sklejany zbiornik) ...
Czy ktoś z Was ma informacje o pralkach Bosch z serii WAY Home Professional?
Ile to warte w sensie jakości, naprawialne, rozbieralne? Kosztują niemało więc pytanie czy warto?
Ciekawi mnie ta seria w porównaniu do np Electrolux EWF1408WDL - flagowiec Electroluxa czy tańszy Electrolux EWF1487HDW.
Będę wdzięczny za podzielenie się doświadczeniami.
- niektóre Beko (frontloadery, innych i tak nie produkują)
Witam!
Będę bardzo wdzięczny za informacje, czy któryś z modeli BEKO objętych gwarancją 5-cio letnią posiada rozbieralny zbiornik, wymienne łożyska i tym podobne "ułatwienia serwisowe". Wprawdzie 5-cio letnia gwarancja daje pewność, że pralka powinna działać przez 5 lat, jednak wolałbym sobie zapewnić możliwość serwisu także po tym okresie (jeśli będzie taka opcja). Poniżej lista pralek objętych 5-cio letnią gwarancją (pominąłem dodatkowe oznaczenia jak S i B dotyczące koloru pralki).
Pralki Gorenje model W6503/s nierozbieralna, a to wiadomość z serwisu "W tej pralce jest nierozbieralny zbiornik i nie można wymienić łożysk. Wszystkie modele pralek kończące się literą ?S? mają takie zbiorniki. Jeżeli chodzi o pralki typu ?slim? z rozbieralnymi zbiornikami, to model musi się zaczynać na ?WS?."
Czy Amica EasyControl AWE410L ma zbiornik rozbieralny? Jak z dostępnością części?
Wszystkie pralki Amica posiadają rozbieralne zbiorniki. Nawet te chińskie.
I nie zanosi się, aby w najbliższej przyszłości miało być odwrotnie.
Taka polityka firmy. I bardzo dobrze, w przeciwieństwie od konkurencji.
WHIRLPOOL AWM 040 do zabudowy ma rozbieralny zbiornik.
Właśnie go rozebrałem i mam pytanie czy do założenia simeringu potrzebuje jakiegoś kleju/pasty? Bo jak już zdemontowałem stary to był pokryty czymś białym - mi wydaję się że to kamień ale nie jestem pewien.
Czy łożyska zalewać jakimś smarem czy zostawić takie jak ze sklepu?