Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    Irek 47
    Level 18  
    TV w trakcie oglądania potrafi się wyłączyć do stand-by, a następnie pojawia się i znika zaszumiony ekran (dioda stand-by na czerwono i nie można wykonać żadnej czynności z pilota, a wyłączenie i włączenie klawiszem nie zmienia sytuacji). Nadmieniam, że nie towarzyszy temu zjawisku przeskok iskry, a napięcia są ok. Po odkręceniu obudowy TV uruchamia się lecz ze zmienionymi niektórymi parametrami. Zmienia się zawartość pamięci SDA 2546-5. Po wprowadzeniu w trybie serwisowym poprawnych danych odbiornik działa do "następnego razu". Włożyłem nową pamięć, ale wprowadzane ręcznie dane nie zapamiętują się. Wykonuję wszystko zgodnie z instrukcją serwisową. Czy ten opis wystarczy do jakieś sugestji ze stony kolegów-serwisantów?
    skorpi
    Level 18  
    Witam
    Ja bym zaczoł od sprawdzenia zimnych lutowań oraz sprawdzenia połączeń stykowych.
    wijar
    Level 19  
    a na 5V i 12V nie ma żadnych tętnień, obejrzyj na oscylu, a najlepiej podstaw nowe kondki w zasilaniach i sprawdź czy nie zwiera swich od stand by przy wyłączniku sieciowym, bo wtedy tez takie dziwne rzeczy się potrafią dziać.pozdrawiam
    Irek 47
    Level 18  
    No dobra, ale dlaczego nie można zaprogramować nowej pamięci? Ze starą robię co chcę. Źrodło nowej pamięci pewne.
    Jan.dg
    Level 21  
    sluchaj mialem to samo po prostu zacznij ustawiac kanaly tak jakbys mial podlanczac nowy telewizor po prostu szukaj kanalow
    Irek 47
    Level 18  
    kanały w większości pozostają, proces cyklicznie się powtarza bez dodatkowych zjawisk zewnętrznych
    nspiotrek
    Level 10  
    ja tez sie zastanawiam na wymian pamieci bo mi kasuje programy po kilku uruchomieniach telewizora a tak poz tym to nie odpala z pilota !
    jak myslicie warto wymieniac pamiec ?
    pozdro