Witam, zamówiłem nowe części ze sklepu komputerowego i postanowiłem złożyć sobie zestaw. Robiłem to już chyba 20 raz w swoim życiu i nigdy nie spotkałem się z następującym problemem. Po podłączeniu wszystkich podzespołów do płyty głównej i wciśnięcia klawisza jest kompletna cisza.
Zasilacz nowiutki CoolerMastera 500W, dioda na płycie głównej się pali po włączeniu zasilania. Z płyty odłączyłem praktycznie wszystko i pozostawiłem jedynie procesor. Niestety dalej po wciśnięciu guzika nic się nie dzieje (brak dźwięków, sygnalizacji diodą itp).
Części wszystkie są na gwarancji, mam jednak problem z jednoznacznym zdiagnozowaniem usterki. Nie wyśle im przecież płyty z prockiem na zasadzie, sprawdźcie co jest dobre i odeślijcie. Chyba, że się tak da
Konfiguracja:
zasil: Cooler Master Silent Pro M500 500W
proc: AMD Phenom II x4 965 AM3 Black Edition BOX
płyta: Asus M4A89GTD PRO/USB3
RAM: Kingston HyperX Blu DDR3 2x2048MB 1600MHz
Zasilacz nowiutki CoolerMastera 500W, dioda na płycie głównej się pali po włączeniu zasilania. Z płyty odłączyłem praktycznie wszystko i pozostawiłem jedynie procesor. Niestety dalej po wciśnięciu guzika nic się nie dzieje (brak dźwięków, sygnalizacji diodą itp).
Części wszystkie są na gwarancji, mam jednak problem z jednoznacznym zdiagnozowaniem usterki. Nie wyśle im przecież płyty z prockiem na zasadzie, sprawdźcie co jest dobre i odeślijcie. Chyba, że się tak da

Konfiguracja:
zasil: Cooler Master Silent Pro M500 500W
proc: AMD Phenom II x4 965 AM3 Black Edition BOX
płyta: Asus M4A89GTD PRO/USB3
RAM: Kingston HyperX Blu DDR3 2x2048MB 1600MHz