Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Karta sieciowa niezauważalna przez menedżer urządzeń

25 Lip 2011 14:43 7876 8
  • Poziom 8  
    Witam,
    mam problem z łączeniem się z internetem(sieć szerokopasmowa). Na komputerze został zrobiony format i został zainstalowany windows xp (DELL). Najprawdopodobniej jest to problem ze sterownikiem karty sieciowej, której menedżer urządzeń nawet nie widzi(karta jest włączona w BIOSIE). W połączeniach sieciowych nie ma też połączenia lokalnego.

    Karta sieciowa niezauważalna przez menedżer urządzeń
    Problem w tym, że nie wiem jaki to model karty, na pewno G-tech, ale co więcej to niestety nie wiem.
    Raport z eversthome został załączony.

    Karta sieciowa niezauważalna przez menedżer urządzeń

    Karta sieciowa niezauważalna przez menedżer urządzeń
    Proszę o możliwą pomoc.

    Proszę poprawić post i wkleić zdjęcia wg tej instrukcji: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html [DriverMSG]
  • Poziom 8  
    Nie mogę podać tej identyfikacji, ponieważ menedżer urządzeń nie znajduje mi żadnego nowego sprzętu.
    Jakie sterowniki chipsetu mam zainstalować?
  • Admin grupy komputery
    Na screenie masz 4 niezainstalowane urządzenia - podaj ich identyfikatory.
  • Poziom 8  
    Code:
    PCI\VEN_10DE&DEV_03F0&SUBSYS_020E1028&REV_A2
    
    PCI\VEN_10DE&DEV_03F0&SUBSYS_020E1028
    PCI\VEN_10DE&DEV_03F0&CC_040300
    PCI\VEN_10DE&DEV_03F0&CC_0403




    PCI\VEN_10DE&DEV_03D0&SUBSYS_020E1028&REV_A2
    PCI\VEN_10DE&DEV_03D0&SUBSYS_020E1028
    PCI\VEN_10DE&DEV_03D0&CC_030000
    PCI\VEN_10DE&DEV_03D0&CC_0300





    PCI\VEN_10DE&DEV_03EB&SUBSYS_020E1028&REV_A2
    PCI\VEN_10DE&DEV_03EB&SUBSYS_020E1028
    PCI\VEN_10DE&DEV_03EB&CC_0C0500
    PCI\VEN_10DE&DEV_03EB&CC_0C05




    PCI\VEN_10DE&DEV_03EF&SUBSYS_020E1028&REV_A2
    PCI\VEN_10DE&DEV_03EF&SUBSYS_020E1028
    PCI\VEN_10DE&DEV_03EF&CC_068000
    PCI\VEN_10DE&DEV_03EF&CC_0680
  • Poziom 8  
    DriverMSG napisał:


    dziala tylko na viste, na xp mi nie weszlo.
    Zidentyfikowalo karte sieciową, ale obok niej jest żółty wykrzyknik :

    Karta sieciowa niezauważalna przez menedżer urządzeń

    Code:
    PCI\VEN_10DE&DEV_03EF&SUBSYS_020E1028&REV_A2
    
    PCI\VEN_10DE&DEV_03EF&SUBSYS_020E1028
    PCI\VEN_10DE&DEV_03EF&CC_068000
    PCI\VEN_10DE&DEV_03EF&CC_0680


    PCI\VEN_10DE&DEV_03EB&SUBSYS_020E1028&REV_A2
    PCI\VEN_10DE&DEV_03EB&SUBSYS_020E1028
    PCI\VEN_10DE&DEV_03EB&CC_0C0500
    PCI\VEN_10DE&DEV_03EB&CC_0C05


    PCI\VEN_10DE&DEV_03D0&SUBSYS_020E1028&REV_A2
    PCI\VEN_10DE&DEV_03D0&SUBSYS_020E1028
    PCI\VEN_10DE&DEV_03D0&CC_030000
    PCI\VEN_10DE&DEV_03D0&CC_0300


    HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0888&SUBSYS_1028020E&REV_1000
    HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0888&SUBSYS_1028020E
  • Poziom 8  
    Bardzo dziękuje za pomoc, juz śmiga :)