Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pionowe paski na monitorze

pepeszka 26 Lip 2011 22:22 2518 7
  • #1 26 Lip 2011 22:22
    pepeszka
    Poziom 9  

    Mam taki problem. Włączam komputer, normalnie włącza się, są te napisy wszystko ok, i gdy doszło do ładowania windowsa to pojawił się problem co miałem 3 tyg temu, czyli po załadowaniu windowsa monitor sie jakby wyłączał. 3 tyg temu poradziłem sobie z tym tak że wszedłem na trybie awaryjnym i odinstalowałem sterowniki do karty graficznej i zainstalowalem na nowo. Teraz myśle a spróbuje zresetować z 3x może się włączy a jak nie to zrobie tak jak wtedy. Pierwszy reset, znowu się wyłączyło tam. Drugi reset nawet się napisy nie pojawiają.. Trzeci reset znowu artefakty. Ktoś wie jak to rozwiązać? Raczej karta graficzna się nie spaliła bo się włączyło 2x.. Problem pojawił się nagle. Poprostu wyłączyłem komputer a za kilka godzin włączam i tu te paski.

  • #2 26 Lip 2011 22:33
    marek-zarzycki
    Poziom 27  

    To się wydaje problemem sprzętowym. Raczej nie soft.

  • #3 26 Lip 2011 22:57
    himan
    Poziom 14  

    Prawdopodobnie nastąpiło przegrzanie pamięci karty, a dokładnie jaki to model?

    Dodano po 1 [minuty]:

    Prawdopodobnie nastąpiło przegrzanie pamięci karty, a dokładnie jaki to model? Jaki zasilacz posiadasz?

  • #4 26 Lip 2011 23:43
    pepeszka
    Poziom 9  

    A może to być problem ze sterownikami? Bo nie wiem czy dobre zainstalowałem ostatnio.. Karta graficzna to chyba geforce 5700 LE (przynajmniej tak pokazuje menadzer urzadzen po zainstalowaniu sterownikow) a zasilacz to Maxpower atx 12v

  • #5 27 Lip 2011 00:08
    himan
    Poziom 14  

    Sprawdź temperaturę karty Aidą 64 lub innym benchmarkiem i napisz jak się ma sytuacja. Jakie chłodzenie zastosowane jest na tej karcie: aktywne, pasywne?

  • #6 28 Lip 2011 09:32
    bartosz789
    Poziom 30  

    Sprawdź kabel sygnałowy oraz dociśnij kartę do gniazda, lecz wcześniej przedmuchaj slot.

  • #7 28 Lip 2011 13:09
    fiend_
    Poziom 43  

    Zimne luty, karta umiera. Poinformowałbyś o marce zasilacza, modelu karty graficznej czy coś...

  • #8 28 Lip 2011 13:41
    ktoosiu
    Poziom 10  

    jest to prawdopodobnie spowodowane przegrzaniem pamięci, sprawdzanie temperatur w tej chwili może nic nie dać, bo się raz przegrzała, a teraz ciężko będzie ją sprawdzić w stress

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME