logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć hasło BIOS w laptopie Toshiba 5205-s119?

jajarki 21 Lis 2004 23:33 2794 6
REKLAMA
  • #1 1003157
    jajarki
    Poziom 2  
    Witam Wszystkich mam problem jak zlikwidować hasło biosu w laptopie Toshiba model 5205-s119 , jest to model przywieziony z Białorusi , ale niestety syn podczas zabawy coś zrobił i teraz żąda hasła a ja nie wiem jat to obejść ? Objawy są takie że po włączeniu kompa od razy chce hasło i nic nie można zrobić ?

Proszę pomóżcie Jacek
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1005249
    jajarki
    Poziom 2  
    Witam

Dzięki za linka , trochę poczytałem i widzę że to nie takie proste , nie mam LPT i nie mam Flopa.

Widzę że ten problem nie jest obcy.

Poczekam jeszcze troszkę a jak nikt nie będzie wiedział jak to naprawić to pozostanie tylko serwis
    :(
    Pozdrawiam Jacek
  • REKLAMA
  • #4 1032097
    oki188
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    ja miałem tez taki problem to w serwisie mi nie zrobili poprostu załamali rece i teraz laptop zbiera kurz
  • #5 1032209
    darekw84
    Poziom 10  
    spróbuj uniwersalnych haseł do biosów. przesyłam w załączniku
    Załączniki:
    • hasła do biosu.doc (26 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 1032920
    jajarki
    Poziom 2  
    Witam

Mi sie udało zlikwidować to hasełko , kosztowało mnie to 600 zł , sporo :( ale kompik działa i o to w sumie chodziło , mam namiar na kolesia który za taką opłatą to naprawia :) , jak ktoś potrzebuje pomocy zapraszam jajarki(_at_)wp.pl

Pozdrawiam wszystkich
  • REKLAMA
  • #7 1032938
    oki188
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Jezu ja bym wolał sie pomczyć a nie dawać 600zł za sciagnicie hasła

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy usunięcia hasła BIOS w laptopie Toshiba model 5205-s119, które pojawia się natychmiast po włączeniu urządzenia, uniemożliwiając dostęp do systemu. Proponowano metody obejścia hasła, takie jak resetowanie BIOS-u za pomocą złącza LPT lub dyskietki, jednak brak odpowiedniego sprzętu (LPT, napęd dyskietek) utrudnia ich zastosowanie. Próby serwisowe często kończą się niepowodzeniem lub wysokimi kosztami – jedna z osób podała, że usunięcie hasła kosztowało ją około 600 zł. Wskazano również możliwość użycia uniwersalnych haseł BIOS, jednak nie potwierdzono ich skuteczności w tym przypadku. Ogólnie problem jest powszechny i trudny do rozwiązania bez specjalistycznego serwisu lub odpowiedniego sprzętu do resetu BIOS-u.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA