Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
TespolTespol
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

AutoCom CDP PRO TRUCK opinie

Piechus 28 Jun 2012 13:11 316083 594
  • #241
    piotrekwoj1
    Level 39  
    Witam mam pytanie do tych co uruchomili autocoma przez bluetootha czy po sparowaniu komputera z bluetoothem w autocomie normalnie wchodzili w program i tam w ustawienia sprzętu i normalnie znalazło im vci czy może gdzieś coś ustawiali np na portach ?
    Mi komputer wykrywa autocoma i poprzez port szeregowy łączę się z nim ale nie wykrywa vci
  • TespolTespol
  • #242
    leonov
    Level 42  
    piotrekwoj1 wrote:
    Mi komputer wykrywa autocoma i poprzez port szeregowy łączę się z nim ale nie wykrywa vci


    Nie za bardzo rozumiem ten fragment ? wykrywa ci autocoma a co to jest w takim razie VCI ?
    W ustawieniach portów nic nie trzeba zmieniać, powinien wykryć bez problemów.
  • #243
    piotrekwoj1
    Level 39  
    Witam chodziło mi oto że komputer wykrywa mi urządzenie czyli ( autocoma) i łączy się z nim ale gdy wchodzę w program i ustawienia sprzętu aby program łaczył się z urządzeniem nie po kablu tylko po bluetooh to wyrzuca mi brak wykrycia VCI czyli tak jak na fotkach poniżej AutoCom CDP PRO TRUCK opinie AutoCom CDP PRO TRUCK opinie
  • TespolTespol
  • #244
    hubert04
    Level 24  
    Posiadam witaminke do Autocom moge sie podzielić
  • #246
    hubert04
    Level 24  
    o KG Activator do ver. 2011. v3 2012. v1 + Delphi
  • #247
    leonov
    Level 42  
    piotrekwoj1 wrote:
    Witam chodziło mi oto że komputer wykrywa mi urządzenie czyli ( autocoma) i łączy się z nim ale gdy wchodzę w program i ustawienia sprzętu aby program łaczył się z urządzeniem nie po kablu tylko po bluetooh to wyrzuca mi brak wykrycia VCI czyli tak jak na fotkach poniżej AutoCom CDP PRO TRUCK opinie AutoCom CDP PRO TRUCK opinie

    W ustawieniach "Połączenie VCI" zaznacz USB/BT(Port Com), albo Przeszukiwanie (Port Com) i sprawdź.
  • #248
    piotrekwoj1
    Level 39  
    Witam próbowałem wszystkiego i dalej nic ale zastanawia mnie jedna rzeczy czy program od autocoma przeszukuje wszystkie porty "com" w komputerze czy tylko np. do czterdziestego i koniec bo też już sie spotkałem że niektóre programy podczas łaczenia się poprzez bluetooth przeszukują do któregoś portu .
  • #250
    piotrekwoj1
    Level 39  
    Dzieki kolego ale ja juz go posiadam dluzszy czas, teraz probuje rozwiazac problem bluetootha .
  • #251
    PAWEL7505
    Level 12  
    Witam
    podziękowania dla kolegi hubert04
  • #252
    dzwigus
    Level 10  
    Witam,mam ten sam problem co kolega piotrekwoj1 tylko ze pasek postępu mam trochę dalej,tak za napisem a po wyłączeniu adaptera bluetooth to wywala praktycznie przy 95%,może ktoś potwierdzi czy test bluetooth u niego przechodzi bez problemu,dodam ze w ustawieniach USB/BT(Port Com), albo Przeszukiwanie (Port Com) u mnie wykrywa prawidłowo.
  • #253
    hubert04
    Level 24  
    Moi drodzy koledzy z problemem bluetooch chcecie mieć wygodny interfejs na dodatem jest to tani chiński klon. Moim zdaniem i z uwagi na to że urzytkuje tem interfejs juz dość długo nie warto sobie zawracac głowy bluetooch-em poniewarz komunikacja przez ten system w tym urządzeniu jest dość czesto zrywana wolniej łączy sie ze sterownikami odczyty rzeczywiste dużo wolniej sie aktualizują ja korzystam tylko i wyłącznie z portu USB jest pewniejsze połączenie według mnie o wiele szybciej wszystko działa.

    Dodano po 3 [minuty]:

    A co do KG Autocom to wysyłam na emila
  • #254
    pawelzieba
    Level 11  
    panowie mam taką płytkę brakuje mi jednego układu to jest ten odpowiedzialny za forda ?
    chodzi o OKI M6636B dobrze myślę ? gdzie go można kupić czy jest jakiś zamiennik do niego AutoCom CDP PRO TRUCK opinie
  • #257
    brandy-p
    Level 31  
    Piotrekwoj1 , pokaż swój setting.xml
  • #258
    szybki120
    Level 9  
    Koledzy potrzebuje kable do volwo , man-a ma ktoś jakieś sprawdzone żródło
  • #260
    DanteMustDie
    Level 11  
    Witam panowie po probie wykrycia VCI mam cos takiego AutoCom CDP PRO TRUCK opinie

    zastanawiam sie czemu sn VCI to 30847 a nie 30250??Mial ktos kiedys cos takiego, dodam ze interfejs to china ale w srodku wszystko jest - OKI, rezystory, modul bluetooth...

    Ps. Moge tak poprostu wystawic tu keygen do pobrania czy to wbrew zasadom forum??
  • #261
    leonov
    Level 42  
    DanteMustDie wrote:
    Ps. Moge tak poprostu wystawic tu keygen do pobrania czy to wbrew zasadom forum??


    Tego pytania to nawet nie powinieneś zadać !

    Albo masz plik aktywacyjny ze złym numerem, albo wpisałeś zły numer podczas instalacji oprogramowania !
  • #262
    pawelzieba
    Level 11  
    odczytaj numer seryjny programem bodajże Realterm jak jest zły to zmień.
    miałem ten problem po zmianie oprogramowania na 2011.3 i aktualizacji w testerze pomogło 4krotne wgrywanie oprogramowania
  • #263
    leonov
    Level 42  
    Ale na screenie widać że wykrywa mu z numerem 30847, czyli taki ma numer w Attiny więc zostaje zły podany podczas instalki lub przy generowaniu pliku aktywacyjnego.
  • #264
    brandy-p
    Level 31  
    DanteMustDie, wchodzisz w pomoc->licencja->odnowic licencje i podajesz sn i klucz.
  • #265
    Etelberg
    Level 12  
    Witam, dalej męczycie tego Autocoma, czy komukolwiek udało się podłączyć autocoma truck pod osobówki, jeśli nie, to dawać na priw, bo ja już od miesiąca diagnozuje i tiry jak i osobówki. bym się podzielił na forum, ale nie wiem, czy admin nie da mi bana za to, bo jest tu mały przekręt z kluczami :-)
  • #266
    piotrekwoj1
    Level 39  
    brandy-p wrote:
    Piotrekwoj1 , pokaż swój setting.xml


    witam ponownie a gdzie kolego znajduje się ten pliczek mam xp.

    Dodano po 8 [minuty]:

    pawelzieba wrote:
    odczytaj numer seryjny programem bodajże Realterm jak jest zły to zmień.
    miałem ten problem po zmianie oprogramowania na 2011.3 i aktualizacji w testerze pomogło 4krotne wgrywanie oprogramowania


    kolego mówisz o 4 krotnym aktualizowaniu sprzętu tak?
  • #267
    Etelberg
    Level 12  
    piotrekwoj1 wrote:
    brandy-p wrote:
    Piotrekwoj1 , pokaż swój setting.xml


    witam ponownie a gdzie kolego znajduje się ten pliczek mam xp.

    Dodano po 8 [minuty]:

    pawelzieba wrote:
    odczytaj numer seryjny programem bodajże Realterm jak jest zły to zmień.
    miałem ten problem po zmianie oprogramowania na 2011.3 i aktualizacji w testerze pomogło 4krotne wgrywanie oprogramowania


    kolego mówisz o 4 krotnym aktualizowaniu sprzętu tak?


    Aktualizuje się tylko raz pod oryginalnym kluczem bo później wychodzą jaja pod innym kluczem
  • #268
    pawelzieba
    Level 11  
    Etelberg wrote:
    Aktualizuje się tylko raz pod oryginalnym kluczem bo później wychodzą jaja pod innym kluczem


    ja robiłem 4 krotną aktualizację pod oryginalnym kluczem z tego powodu, że miałem ten błąd złęgo wykrycia VCI nie prawidłowy numer, a numer był poprawny!
    nawet jak połączyłem się z samochodem i próbie odczytu błędów to następowało zerwanie połączenia z samochodem dopiero po 4 aktualizacjach testera problem znikł
  • #270
    piotrekwoj1
    Level 39  
    pawelzieba wrote:
    Etelberg wrote:
    Aktualizuje się tylko raz pod oryginalnym kluczem bo później wychodzą jaja pod innym kluczem


    ja robiłem 4 krotną aktualizację pod oryginalnym kluczem z tego powodu, że miałem ten błąd złęgo wykrycia VCI nie prawidłowy numer, a numer był poprawny!
    nawet jak połączyłem się z samochodem i próbie odczytu błędów to następowało zerwanie połączenia z samochodem dopiero po 4 aktualizacjach testera problem znikł


    mam tak samo i wlasnie zaktualizowalem 4 razy i zobaczymy